Gravensteen

6 prikkelende activiteiten voor kinderen

Deze zes leerrijke uitstapjes geven je kinderen een stapje voor in hun ontwikkeling, én ze zijn een feest voor het hele gezin.

Samen met

MyFamily

Op zoek naar leuke activiteiten met je peuters, kleuters of al wat oudere kinderen? Deze zes uitstapjes zijn ideaal. Terwijl jullie samen avonturen beleven en jullie fantasie aan het werk zetten, prikkelen ze hun zintuigen of leren ze iets bij. Twee vliegen in één klap!

 

1. Musea voor kinderen

Kunst is er voor iedereen, en dus ook voor kleine avonturiers. Wist je dat de meeste musea activiteiten voor kinderen organiseren? Er zijn speurtochten, spelletjes, knutseltafels, doe-opdrachten … Duik met het hele gezin een museum in en leer samen iets over kunst of geschiedenis. 

Ga bijvoorbeeld eens op bezoek in het MAS in Antwerpen. Je kan er samen een spannende speurtocht maken, op zoek naar een gouden jaguar en een geheimzinnige code. En vergeet niet om na je bezoek de roltrappen te nemen naar het dak van het gebouw, voor een adembenemend uitzicht over Antwerpen ... 

De 10 leukste musea voor kinderen

2. Geitjes knuffelen op de kinderboerderij

Een namiddag naar de kinderboerderij is vooral in de lente een topper. Dan huppelen er pasgeboren lammetjes, schattige geitjes en donzige kuikens door de wei. Kom te weten wat konijnen het allerliefst eten, kriebel met je handen door de vacht van een schaap of aai voorzichtig een cavia. En natuurlijk mogen kleine ravotters op de boerderij ook eindeloos buiten spelen.

De leukste kinderboederijen

3. Een warm klankennest voor de allerkleinsten

Met je baby naar een concert, het kan. Klankennest is zelfs speciaal ontwikkeld voor de allerkleinsten, van 0 tot 4 jaar. Hier moeten jullie niet zitten en luisteren, maar mogen je kleintjes samen met jou rondkruipen, voelen, kriebelen en luisteren. Ondertussen zorgen muzikanten, zangers en dansers voor muziek en beweging. Ideaal om je kinderen voor het eerst te laten proeven van cultuur. 

4. Samen op stap in de stad

In Leuven brengen twee stadswandelingen op kindermaat jullie langs de leukste speelplekjes van de stad. Bij elke stopplek krijg je een leuk weetje of een grappige opdracht. Klim in een kunstwerk, glibber over een glijbaan of spetter in een speelfontein. Ideaal voor de kleinste speelvogels, maar ook grotere kinderen spelen en knuffelen met plezier mee. 

Extra leuk: je kan de wandeling ook prima met een buggy of (loop)fietsje maken. Je kan in Leuven zelfs gratis een buggy lenen om mee op stap te gaan.

5. Fantaseren in een kasteel

Er zijn weinig plekken die meer tot de verbeelding spreken dan kastelen. En heel wat kastelen in Vlaanderen en Brussel kan je bezoeken! Duik in de geschiedenis van oude burchten en ondergrondse paleizen en verzin vooral je eigen verhaal. Wie woonde hier? Hoe zagen de kamers er vroeger uit? Werd in dit kasteel ooit een draak verslagen, of moeten jullie dat nog even doen? Veel leuker dan de doorsnee geschiedenisles, en je leert minstens evenveel.

De leukste kastelen om te bezoeken met kinderen

6. Een speurtocht in het bos

In heel wat bossen in West-Vlaanderen kan je op pad met Blob, tijdens een spannende en grappige speurtocht. Samen met zijn natuurvrienden beleeft Blob allerlei dolle avonturen. Gaan jullie mee op zoek naar een mysterieus kaboutervolkje? En wie kan helpen om een brutale taartendief te ontmaskeren? 

Haal het wandelboekje op bij de toeristische dienst en ga samen op pad: onderweg krijgen jullie allerlei grappige opdrachten én leer je vanalles bij over de dieren en planten die in het bos wonen. 

Hier kan je op avontuur met Blob

Meer activiteiten voor kinderen

7 feb - 9 feb

Openschooldagen - Molenbeek

Sint-Jans-Molenbeek

Ontdek MyFamily

Voor dit artikel werkt Vlieg samen met MyFamily, één van de vijf uitbetalers van het Startbedrag en Groeipakket. Dat ken je misschien beter als kraamgeld of geboortepremie en kinderbijslag of kindergeld. MyFamily wil kinderen alle kansen geven om gelukkig en succesvol op te groeien. De overheid ondersteunt je financieel via een maandelijks bedrag en MyFamily zorgt ervoor dat het stipt en correct op je rekening staat.

Bovendien informeren ze je op een laagdrempelige manier over alles wat met het gezinsleven te maken heeft. Daarvoor rekent MyFamily op zorgvuldig gekozen partners zoals Vlieg. Zo kan jij focussen op wat echt telt, quality time met je gezin. Wil je deel uitmaken van deze warme familie? Sluit je aan en maak de overstap naar MyFamily.

Reken voor jouw groeipakket op MyFamily

Ontdek MyFamily
Reeks
Cultuur voor kinderen