Wat is UiTinVlaanderen?

UiTinVlaanderen inspireert iedereen met activiteiten in de grootste vrijetijdsagenda van Vlaanderen en Brussel. Wandelen en fietsen, culturele voorstellingen en plekken, evenementen en alle andere mogelijke activiteiten, ingevoerd door organisatoren zelf. Kies uit duizenden activiteiten in elke regio en ga de deur uit … of beleef het online.

 

Reuzeveel vrijetijdsactiviteiten die bij je passen

Zoek en vind een activiteit in de agenda, waar en wanneer je wil. Je kan makkelijk en snel filteren op een locatie, een datum of periode, het type van activiteit … Laat je bovendien inspireren door vrijetijdstips die bij je passen, en vind meteen de praktische info:

 • Ontdek elke week nieuwe artikels met tips op UiTinVlaanderen.be.
 • Volg UiTinVlaanderen op Facebook.
 • Ontvang ideeën in je mailbox.
 • Meld je aan op de site, dat maakt de site nog handiger.

 

Echt voor iedereen

 • Vlieg inspireert families: leuke uitstappen om met kinderen te doen, maar ook workshops, kampen, speelweken … 
 • UiTX staat voor cultuuravontuur: cultuurtips die door 16- tot 26-jarigen gesmaakt worden, maar iedereen mag eens piepen.
 • UiTinVlaanderen geeft per activiteit info over kortingen (bv. met UiTPAS), voor wie een fysieke beperking heeft of niet goed Nederlands kan (i.s.m. Huis van het Nederlands Brussel, het Agentschap Integratie en Inburgering, Atlas en In-Gent).

 

Ik meld me aan! 5 voordelen van Mijn UiTinVlaanderen

Als je je aanmeldt op de site, dan 

 • krijg je in één oogopslag populaire tips in jouw buurt
 • … of activiteiten die leuk zijn met je UiTPAS of museumpas, als je die hebt,
 • kan je tipsartikels of activiteiten bewaren voor later,
 • kan je gepersonaliseerde selecties uit de agenda automatisch in je mailbox laten belanden,
 • kan je meedoen met wedstrijden.

 

Nog meer samenwerking 

De organisatie publiq vzw, die achter UiTinVlaanderen zit, heeft een overeenkomst met de Vlaamse overheid en ontvangt daarvoor subsidies. De Vlaamse overheid ondersteunt wat UiTinVlaanderen doet binnen haar beleid in cultuur, toerisme, jeugd … In het aanbod van UiTinVlaanderen.be vind je bovendien aanbod voor Nederlandstaligen in het Brusselse gewest: alle activiteiten waar je naartoe kan met je Paspartoe, de Brusselse UiTPAS. Ook Waalse musea en expo's vind je op UiTinVlaanderen, om zo het volledige museumpas-aanbod te tonen.

 

Organiseer je activiteiten? Voeg je aanbod toe

Als organisator of uitbater van een domein kun je je aanbod gratis invoeren via de UiTdatabank. Zo maak je activiteiten die in de agenda kunnen verschijnen. Interesse in een eigen UiTagenda op je site, voor een specifieke doelgroep? Een efficiënte oplossing voor grootschalige invoer in de UiTdatabank? Neem contact op voor meer info over een partnership.

 

UiTinGent, UiTinHasselt ... 

Je zag het UiTinVlaanderen-logo misschien ook al op andere websites. Want heel wat steden en gemeenten bieden een lokale agenda aan. Ook organisaties, cultuurhuizen en media gebruiken de UiTinVlaanderen-agenda.

 

Toch nog een vraag? 

Vind hier een antwoord op veelgestelde vragen. Een andere vraag? Stuur gerust een bericht.