Hertjes

De leukste kinderboerderijen

Een kleine dierenvriend in huis? Ga eens op ontdekking in een van deze prachtige kinderboerderijen in heel Vlaanderen. Hier kan je op bezoek bij wollige schapen, schattige geitjes of kleurrijke kippen.

1. Wollige varkentjes in 't Struisvogelnest

In 't Struisvogelnest in Lier kan je oneindig veel dieren bewonderen: de gebruikelijke kippen, koeien en geitjes, maar ook exotische types als alpaca's, een wolvarken en - vanzelfsprekend - struisvogels. 

En, misschien wel het allerbeste nieuws: ook de buitenspeeltuin van de boerderij gaat weer open, voor ravotters tot twaalf jaar. 

2. Meehelpen bij de Lange Schuur in Oostende

In de Lange Schuur kan je naar hartelust ravotten en je kleren vuil maken. Er zijn regelmatig leuke activiteiten te beleven zoals brood bakken, paarden borstelen en dieren voederen.

Ook leuk: je kan hier je verjaardagsfeestje organiseren.

3. Ravotten in Schoolhoeve De Campagne

In Drongen ligt Schoolhoeve De Campagne, een gezellige boerderij met lieve dwerggeitjes, statige pauwen en knorrige zwijntjes. Leer de boerderijdieren kennen, kijk wat in de moestuin groeit of leef je uit op de speeltuin. Nog tijd over? Je kan ook prachtig wandelen in het kasteelpark naast de deur. Of ga eens neuzen in de boerderijwinkel vol lokaal lekkers...

4. Een hele dag plezier in Domein Kiewit in Hasselt

Bij het heerlijke Domein Kiewit hoort een kinderboerderij met ganzen, geiten, konijnen, cavia's, kippen, paarden, ezels ... En in de modderpoel rollen de varkens. 

Genoeg dieren gezien? Leef je dan uit in het speelbos of doe de spannende familiespeurtocht.

5. Kraakverse ijsjes in de Barelhoeve

In De Barelhoeve in Bornem vind je al je favoriete boerderijdieren: geiten, koeien, hertjes, kippen, ganzen en varkens. En bovenal vind je er ook een ambachtelijke hoevewinkel met overheerlijke ijsjes.

6. Op ontdekking in d'Oude Smelterij in Torhout

Op dit grote domein vind je kleine en grote boerderijdieren, een prachtige serre en moestuin, bijenhal, een grote speeltuin en een gezellige cafetaria. In de buurt kan je bovendien mooie wandelingen maken.

7. De handen uit de mouwen in Direboe in Ninove

Direboe staat voor ‘dierenrechtenboerderij’ en is opgericht door boer Manu en boerin Siel. Ze ontvangen je met open armen en zetten je meteen aan het werk. Hier kan je dieren verzorgen, stallen opkuisen, geiten melken ... En natuurlijk is er ook een speeltuin.

8.  Levend erfgoed in Domein Tivoli

Domein Tivoli is een paradijsje in Mechelen en het kloppend hart van het domein is de kinderboerderij. Hier maak je kennis met enkele bedreigde rassen die in de vergetelheid zijn geraakt zoals Mechelse koekoek, Vlaamse geit, Dendermondse eend, Vlaamse gans, Belgische ringslager

In de knuffelhoek kan je kennismaken met aaibare dieren. Bekijk de dagelijkse activiteiten van de bijen in de bijenhal. En even verderop vind je een groot speeldorp en een avonturenparcours met hangbruggen, touwen en evenwichtsbalken. 

Reeks
Natuur en avontuur