Hertjes

De leukste kinderboerderijen

Een kleine dierenvriend in huis? Ga eens op ontdekking in een van deze prachtige kinderboerderijen, verspreid over heel Vlaanderen. Hier kan je op bezoek bij wollige schapen, schattige geitjes of kleurrijke kippen.

1. Wollige varkentjes in 't Struisvogelnest

In 't Struisvogelnest in Lier kan je oneindig veel dieren bewonderen: de gebruikelijke kippen, koeien en geitjes, maar ook exotische types als alpaca's, een wolvarken en - vanzelfsprekend - struisvogels. 

En, misschien wel het allerbeste nieuws: er is ook een buitenspeeltuin voor speelvogels tot twaalf jaar én een brasserie met overheerlijke pannenkoeken

2. Meehelpen bij de Lange Schuur in Oostende

In de Lange Schuur kan je naar hartelust ravotten en je kleren vuil maken. Hier proef je van het boerenleven in al zijn aspecten. Er staan regelmatig leuke activiteiten op de planning, zoals knutselateliers, paarden borstelen en dieren voederen.

Ook leuk: je kan hier je verjaardagsfeestje organiseren.

3. Ravotten in Schoolhoeve De Campagne

In Drongen ligt Schoolhoeve De Campagne, een gezellige boerderij met lieve dwerggeitjes, statige pauwen en knorrige zwijntjes. Leer de boerderijdieren kennen, kijk wat in de moestuin groeit of leef je uit op de speeltuin. Nog tijd over? Je kan ook prachtig wandelen in het kasteelpark naast de deur. Of ga eens neuzen in de boerderijwinkel vol lokaal lekkers ...

4. Een hele dag plezier in Domein Kiewit in Hasselt

Grazende paarden, knabbelende cavia's en varkens die rollen in de modderpoel. De kinderboerderij van het heerlijke Domein Kiewit tovert bij iedereen een lach op de snoet. 

Genoeg dieren geknuffeld? Leef je dan uit in het speelbos of doe de spannende familiespeurtocht.

5. Kraakverse ijsjes in de Barelhoeve

In De Barelhoeve in Bornem vind je het beste van twee werelden. Je ontmoet er je favoriete boerderijdieren, zoals geiten, koeien, hertjes en lammetjes, maar bovenal is het er smullen geblazen! In de ambachtelijke hoevewinkel staat een toog vol overheerlijke ijssmaken en potjes rijstpap met bruine suiker. 

6. Op ontdekking in d'Oude Smelterij in Torhout

Op dit grote domein vind je kleine en grote boerderijdieren, een prachtige serre en moestuin, bijenhal, een grote speeltuin en een gezellige cafetaria. Het Brugs Ommeland leent zich bovendien perfect voor een mooie wandeling of fietstocht als afsluiter. 

7. De handen uit de mouwen in Direboe in Ninove

Direboe staat voor ‘dierenrechtenboerderij’ en is opgericht door boer Manu en boerin Siel. Ze ontvangen je met open armen en zetten je meteen aan het werk. Hier kan je dieren verzorgen, stallen opkuisen, geiten melken ... En natuurlijk is er ook een speeltuin met springkasteel.

8.  Levend erfgoed in Domein Tivoli

Domein Tivoli is een paradijsje in Mechelen en het kloppend hart van het domein is de kinderboerderij. Hier maak je kennis met enkele bedreigde rassen die in de vergetelheid zijn geraakt, zoals Mechelse koekoek, de Vlaamse geit en de Belgische ringslager. 

In de knuffelhoek kan je kennismaken met aaibare dieren en in de bijenhal leer je hoe onze zoemende vrienden bloemen tot honing omtoveren. Even verderop vind je een groot speeldorp en een avonturenparcours met hangbruggen, touwen en evenwichtsbalken. 

Reeks
Natuur en avontuur