Wat is Vlieg?

Zie je het Vlieg-label staan? Dan is dit een leuke activiteit voor kinderen tot 12 jaar. Vlieg inspireert zo families binnen de grote vrijetijdsagenda van UiTinVlaanderen. Kies uit duizenden activiteiten in elke regio voor of met kinderen. Bij elke activiteit met het Vlieg-label vind je voor welke leeftijd(en) die geschikt is.

 

Hoe vind je vrijetijdsideeën voor kinderen?

Zoek in de agenda en klik op ‘Wat wil je doen?‘. Duid daar het Vlieg-label aan. Je kan verder makkelijk en snel filteren op een locatie, een datum of periode … Laat je bovendien inspireren met extra tips, en vind meteen de praktische info:

Bewaar ideeën om later eens samen te doen of laat de resultaten van je zoekopdracht automatisch in je mailbox belanden: altijd ideeën voor uitstapjes in je achterzak, als je je aanmeldt op UiTinVlaanderen.be.

 

Organiseer je activiteiten voor kinderen? Voeg je aanbod toe

Als organisator of uitbater van een domein kun je je aanbod gratis invoeren via de UiTdatabank. Je geeft dan aan voor welke leeftijden je aanbod geschikt is, en zo verschijnt het Vlieg-label bij je activiteit. Een efficiënte oplossing voor grootschalige invoer van activiteiten voor kinderen in de UiTdatabank? Neem contact op voor meer info over een partnership.

Honderden organisatoren, gemeenten en mediapartners gebruiken het Vlieg-label ook in hun programmabrochures, infobladen, online kalenders en printkalenders. Zo herkennen (groot)ouders meteen kindvriendelijk aanbod. Download het Vlieg-label hier.

 

Schatten van Vlieg

Elke zomer kun je samen met kinderen op schattenjacht in honderden musea, bibliotheken en andere culturele plekken. Dat zijn Schatten van Vlieg. Wil je op jouw locatie een zoektocht aanbieden? 

 

Als leerkracht op zoek naar cultuur in de klas?

Cultuurkuur toont je het aanbod voor scholen, en hoe je subsidies kan aanvragen.

 

Achter de schermen: publiq vzw

Meer over Vlieg vind je op de site van publiq vzw, de organisatie die het Vlieg-label binnen UiTinVlaanderen ontwikkelt. 

 

Voor wie meer wil weten 

Vind hier een antwoord op veelgestelde vragen. Een andere vraag? Stuur gerust een bericht.

 

Kwalitatieve jeugdinformatie met het WATWAT-label 

WATWAT is een label voor jeugdinformatieproducten. Met Vlieg en UiTX staan we achter de 7 principes voor kwaliteitsvolle jeugdinfo.

watwat logo