Knuffeltocht in Leuven

10 leuke wandelingen met het gezin

Niets zo gezond als een fijne wandeling met het hele gezin. Rustig in de natuur of gezellig in de stad, en dan ... “zijn we er al?” Vergeet het gezeur, tijdens deze 10 wandelingen vervelen de kinderen zich geen seconde.

 

Op wandel in de stad

1. Mechelen stuurt je stappen

In Mechelen sturen twee interactieve stadswandelingen jullie kriskras door de stad: Van arend tot zwaluw is een beestige ontdekkingstochtMet natte voeten een avontuurlijke stadswandeling voor echte waterratten. Laat jullie leiden door de kinderen en bekijk de stad door hun ogen.

Kinderen wijzen zelf de weg met het plan en een boek vol leuke weetjes. Het bijbehorende opdrachtenblad schotelt jullie onderweg leerrijke maar vooral heel grappige vragen en spelletjes voor. 

 

2. Op schattenjacht in Sint-Truiden

Trudo, de stichter van Sint-Truiden, heeft een geheime schat verstopt in zijn stad. Alleen goede speurneuzen kunnen ontrafelen waar die ligt en hoe je ze open krijgt: ga op pad met de schatkaart, voer alle opdrachten juist uit en kraak de geheime code. Schat gevonden? Dan is ze van jou!

 

3. Spits je oren in Gent

Het Huis van Alijn stuurt je met een invulboekje en een stadsplan de straten van Gent in voor Het geluidenspelWant in de stad zijn er allerlei geluiden: smeer je stembanden, warm je spieren op en ga samen met Hendrik en Spookje op zoek naar de alledaagse geluiden van Gent. Kunnen jullie de code kraken? Dan krijgen jullie aan het einde van de wandeling een verrassing

 

4. Een bijzondere stadsgids in Oostende

Oostende heeft er een bijzondere nieuwe stadsgids bij: Kapitein Panekazak van de Mercator. In een grappig hoorspel neemt hij je samen met zijn twee scheepsmaten (een boegmossel en een maritieme beterwetenschapper) mee naar de mooiste en interessantste plekjes van de stad. Wist je dat de kanonnen van de Mercator ooit gebruikt werden om vervuiling te bestrijden, en dat een vistrap niet alleen voor vissers is? 

 

5. Knuffel je weg door Leuven

In Leuven kan je met het hele gezin op Knuffeltocht. Een stadswandeling op minimaat leidt jullie (ook met een kinderwagen of loopfietsje!) langs de leukste speelplekjes van de stad, met heel wat spelletjes en opdrachten voor onderweg. Extra leuk: de wandeling hoort bij een leuk kinderboek over Leuven. 

 

De natuur in

6. Een vergeten mysterie in Kiewit

Domein Kiewit heeft een paar slimme speurneuzen nodig om een bijzonder raadsel op te lossen. Tijdens een wandeling van 2,5 kilometer moet je de herinneringen van de vroegere bewoners van het domein ontrafelen. Kan jij goed klimmen, tellen en voelen? Verzamel alle stukjes uit het verleden en kraak de code. 

 

7. Ravotten op het Pagadderpad

Het Pagadderpad in Dessel is speciaal ontwikkeld voor kleine bengels en deugnieten. Op het programma staan onder andere: lopen over water, springen als een ree, denappel-schieten en een boot verder trekken. 

Het pad vertrekt bovendien aan de Sas4-toren, die je een prachtig uitzicht over de streek geeft. 

 

8. Op avontuur met Blob

Op verschillende groene plekken in de Leiestreek kan je je op sleeptouw laten nemen door Blob. Samen met zijn natuurvrienden beleven jullie dolle avonturen en leren jullie intussen vanalles bij over planten en dieren. Ontmasker een brutale taartendief, ga op zoek naar een mysterieus kaboutervolkje of ga op zoek naar een verdwenen juweel: altijd wat te beleven in het bos van Blob.  

 

9. Hamstergolf in Heusden-Zolder

Altijd al willen weten waarom er in Heusden-Zolder een roze pony in de wei staat? En wel te vinden voor een potje golf met een hamster? Dan is de Berenwandeling iets voor jullie. Ga met Teddy en Beer op zoek naar hun vriend Zevenslaper en wandel onderweg langs dertien vertelpunten, waar je telkens een dier ontmoet. 

 

10. Speurneuzen in Borgloon

Ideaal in de lente (en alle andere seizoenen): de speurneuzentocht in Borgloon! Verdwaal tussen de fruitgaarden en bloesemwolken, los onderweg de opdrachten op en misschien mogen jullie ook eens in de schatkist neuzen ...

 

Lees ook 

 

Reeks
Citytrip