Wat is UiTX?

Zie je het UiTX-label staan? Dan is dit cultuuravontuur dat doorgaans door 16- tot 26-jarigen gesmaakt wordt. Én UiTX zet jonge makers in de kijker.

Met de power van UiTinVlaanderen!

UiTX geeft verrassende ideeën voor concerten, theater, musea ...  binnen de grote vrijetijdsagenda van UiTinVlaanderen. Meestal geselecteerd door jongeren zelf.

 

Hoe vind je de tips van UiTX?

Zoek in de agenda en klik op ‘Wat wil je doen?‘. Duid daar het UiTX-label aan. Je kan verder makkelijk en snel filteren op een locatie, een datum of periode … Laat je bovendien inspireren met extra tips en vind meteen de praktische info:

Bewaar ideeën om later eens te proberen of laat de resultaten van je zoekopdracht automatisch in je mailbox belanden: altijd ideeën in je achterzak, als je je aanmeldt op UiTinVlaanderen.be.

 

Organiseer je activiteiten voor 16-26? Voeg je aanbod toe

Als organisator kun je je aanbod gratis invoeren via de UiTdatabank. Vervolgens gaat een team van jongeren aan de slag: zij selecteren wat het UiTX-label krijgt. Heb je een groot aanbod voor jongeren? Interesse in je eigen agenda op je site? Of de UiTX-artikels? Neem dan contact op, want dan zijn er enkele oplossingen.

 

UiTX op school

Studenten hoger onderwijs kunnen UiTX-tips krijgen via de kanalen van de school. Want een school kan UiTX inzetten om studenten te inspireren met tips op de campus, via e-mail of de eigen sociale media, op het online platform van de school … Als school interesse om samen te werken met UiTX?

 

Zoek je een EYCA-code?

UiTX ondersteunt EYCA, de European Youth Card Association. Dat is een app (vroeger een pas) waarin je voordelen en kortingen ontdekt, bovenal voor culturele activiteiten. Niet alleen in Vlaanderen en Brussel, maar in meer dan 30 landen. De app installeren is simpel. En dan heb je nog een activatiecode nodig. Soms krijg je die gratis via je school of gemeente. Maar als dat niet zo is, kan je die hier kopen voor €5. Meer weten over EYCA?

 

Als leerkracht op zoek naar cultuur in de klas?

Cultuurkuur toont je het aanbod voor scholen, en hoe je subsidies kan aanvragen.

 

Achter de schermen van UiTX

UiTX was ooit, tot het voorjaar van 2021, BILL. En daarvoor CJP. Bij elke stap is de aanpak gegroeid, werd gezocht naar hoe jongeren cultuur willen vinden en beleven. Vandaag is UiTX een deel van UiTinVlaanderen: 'met de power van UiTinVlaanderen' staat er vaak duidelijk bij. Zo vinden jonge mensen meer vrije tijd, en cultuur die bij hen past. Meer over UiTX vind je op de site van publiq vzw, de organisatie die UiTX binnen UiTinVlaanderen ontwikkelt. 

 

Voor wie meer wil weten 

Vind hier een antwoord op veelgestelde vragen. Een andere vraag? Stuur gerust een bericht.

Kwalitatieve jeugdinformatie met het WATWAT-label 

WATWAT is een label voor jeugdinformatieproducten. Met Vlieg en UiTX staan we achter de 7 principes voor kwaliteitsvolle jeugdinfo.

watwat logo