UiT

5 tips voor een originele en speelse wandeling

We gingen het voorbije jaar massaal aan het wandelen, en we gaan er wellicht nog even mee door. Met deze tips maak je je dagelijkse of wekelijkse wandeling een pak leuker.

1. Laat je leiden door de tripstick of ander toeval

Een wandeling is extra spannend als je niet weet waar je gaat eindigen. Hilde en Geert hadden dat in In De Gloria al goed begrepen en lieten hun richting afhangen van een worp met de tripstick.

Grijp dus ook een stok, gooi aan elk kruispunt met een dobbelsteen, draai met je ogen dicht tien rondjes en wijs een richting aan, of wandel gewoon zo lang mogelijk rechtdoor. Iedereen verdient vakantie geeft nog heel wat tips voor originele wandelingen in je eigen buurt. 

Laat je leiden door speelse tochttips 

  

2. Verspreid je warmste wandelwensen

Sport Vlaanderen maakte een wenskaart om te dowloaden en inkleuren. Stippel een route uit in je buurt om je wandelwensen in brievenbussen te gaan droppen.

Ben je de kleurplaten wat ontgroeid? geef dan je eigen draai aan dit mooie initiatief en steek gewoon een zelfgemaakte of zelfgekozen kaartje in de bus bij je buren, vrienden, familie of mensen die je (nog) niet kent. Als je het daar niet warm van krijgt, dan weten wij het ook niet meer ... 

Stop een wens in de brievenbus

 

3. Ga op speurtocht

Dacht je dat speurtochten en schattenjachten alleen voor kinderen gemaakt worden? Helemaal niet.

We verzamelden zoektochten in elke provincie die (ook) uitdagend en spannend zijn voor volwassenen. Van escape rooms in openlucht tot geocaches en tochten met puzzels.

> 15 speurtochten voor volwassenen

 

4. Speel een spelletje bingo

Nog eentje voor de speurneuzen: een wandelbingo. Teken zelf een bingokaart, of download er eentje en vul 'm in met uitdagingen voor je wandelbuddy.

Wat je dan precies moet verzamelen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Voorwerpen in alle kleuren van de regenboog, tuinkabouters, alle types naaldbomen, lelijke voortuinornamenten, vensterbankpoezen ...

Kijk je ogen uit 

 

5. Leer de klassieke tochttechnieken

Wie in een jeugdbeweging zit kent ze misschien al, maar ook daarbuiten zijn de klassieke tochttechnieken een fijne manier om een wandeling te maken én je oriëntatievermogen bij te schaven. Wandel met kaart, kompas of bolletje-pijl

De scouts leert je hoe het moet

  

Lees ook