U bent hier:

15 zoektochten voor volwassenen

15 zoektochten voor volwassenen

15 zoektochten voor volwassenen

Dacht je dat speurtochten en schattenjachten alleen voor kinderen gemaakt worden? Helemaal niet: deze zoektochten in elke provincie zijn uitdagend en spannend voor volwassenen. Start!


Zonder zorgen op stap

  • Is het te druk? Keer dan op een rustiger moment terug. 
  • Controleer steeds op voorhand de maatregelen van de locatie die je wil bezoeken. 

 

Oost-Vlaanderen

1. Spanning in het fort van Steendorp

In een van de 19de-eeuwse forten die Antwerpen moesten beschermen, in Steendorp bij Temse, huist een spannende escape game in open lucht. In een poging gedachten te kunnen controleren hebben kwaadaardige wetenschappers het grondwater besmet. Het lot van het Waasland én de hele wereld ligt in jullie handen ...

Red de wereld

 

2. Speuren in Aalst

Zin om Aalst (beter) te leren kennen? De zoektocht 'Aalst Ongekend' toont je geheime hoekjes en verrassende, misschien ongekende plekken. De vragen, weetjes en opdrachten maken het leuk om deze tocht in twee teams of duo's tegen elkaar te spelen. De juiste oplossingen krijg je bij de Dienst Toerisme. 

Ontdek Aalst

 

3. Winterzoektocht in stadsbos Deinze 

In deze groene long van Deinze kan je de winterse natuur beleven via een zoektocht van ongeveer vijf kilometer. Je kan er zelfs mooie prijzen mee winnen. De route loopt grotendeels langs onverharde wegen en laarzen of waterdichte schoenen zijn aanbevolen.

Bostocht in Deinze, tot 28 februari

 

4. Bospracht in Eeklo

In het prachtige bos Het Leen zijn twee geocaches te vinden. Ga op zoek naar een goed verborgen doosje en test je je kennis van inheemse bomen.

> Speuren in Het Leen 

 

Antwerpen

5. De Maneblusser Wandelzoektocht in Mechelen

Tijdens deze wandeling van bijna vier kilometer ontdek je alle mooie plekjes van Mechelen, met tekst- en fotovragen en leuke weetjes. De oplossingen krijg je mee in een gesloten enveloppe - probeer je nieuwsgierigheid dus te bedwingen. 

> Verken Mechelen

 

6. Geocache in Geel

Expeditie Geel is een boeiend stadsspel voor groot en klein. Met een GPS-toestel of je smartphone ontdek je mysterieuze plekken in het centrum. Op iedere plek ontmoet je een Gelenaar die zijn of haar verhaal vertelt. Raadsels en coördinaten zetten je op weg - of op het verkeerde been. Het doel: de schatkist vinden met hét geheim van Geel.

Op expeditie in Geel

 

7. Wandelen met 'bollekepijl' in Lille

Vind je wandelen op kaart of met wegwijzers maar saai? Gemeente Lille stippelde in deelgemeente Poederlee een wandeling van 6 km uit die je kan volgen via het scouteske 'bollekepijl'. Een reeks pictogrammen vertelt je stap voor stap welke kant je op moet.

> Download de instructies

 

8. Een uitdagend toertje in Kasterlee

Toertje Kasterlee is een spannende wandeling met opdrachten. Een app gidst je door het dorp langs een gevarieerd parcours over verkeersluwe wegen. Onderweg krijg je interactieve opdrachten en puzzels voorgeschoteld.

> Op tocht in Kasterlee

 

9. Microrally in Meerhout

Microrally Merret (da's dialect voor 'Meerhout') is een fotozoektocht met 44 foto’s en evenveel vragen. Je loopt of rijdt door de verschillende gehuchten langs negen toeristische hotspots. Wie de QR-code vindt op het tiende plekje krijgt een plaats op de Wall of Fame.

Ken je Meerhout niet zo goed? Download dan enkele extra tips. Je kan de tocht te voet, met de fiets of met de auto afleggen. 

Speuren in Meerhout

 

Vlaams-Brabant

10. Expeditie Polar in Vilvoorde

In Vilvoorde kan je op pad met een eigen expeditiekit - er is er een voor volwassenen en een voor families. De expeditiekaart loodst je langs opdrachtenbordjes, puzzels en quizjes om een fijne wandeling af te werken.

Op expeditie in Vilvoorde

 

11. De multicache van Bierbeek

Met een GPS-toestel in de hand stap je van het ene punt naar het andere. Onderweg speur je naar informatie en los je vragen op. Wie alles verzamelt, vindt op het einde van de route de schat

> Op zoek in Bierbeek

 

West-Vlaanderen

12. Oostkampse Erfgoedgeocache

In Oostkamp liggen bij bijzondere erfgoedlocaties verschillende geocaches verstopt. Via de Oostkampse Erfgoedwandeling vind je ze allemaal. 

> Duik in het verleden in Oostkamp

 

13. Outdoor Escape met Izegem als decor

Tijdens een spannende wandeling verken je Izegem, de stad van borstels en schoenen. Ga op zoek naar verborgen QR-codes, los de puzzels op en kraak alle sloten om de uiteindelijke boodschap te kunnen ontcijferen. Je kan tips krijgen, maar dat kost jullie natuurlijk punten. 

> Codes kraken in Izegem

 

Limburg

14. De Raadselroute in Bilzen

De Raadselroute is een heuvelachtige fietsspeurtocht van 27,5 km door Bilzen, Hoeselt en Riemst. Op 17 locaties stap je uit het zadel en los je vragen en raadsels op. 

> Op de fiets in Bilzen

 

15. Hoog en laag in Peer

Dit is een geocacheroute van acht kilometer waar je 20 geocaches (of schatten) zal kunnen vinden. De naam van de route doet vermoeden dat je soms in de hoogte en soms eerder laag zal moeten zoeken ...

> Rondje hoog en laag in Peer

 

Lees ook