UiT

Gratis uitstapjes met kinderen

Van een speurtocht in een museum tot kampen bouwen in het bos. Trek er op uit met de kids, zonder je blauw te betalen.

1. Museum op kindermaat

Heel wat musea zijn gratis voor kinderen. Bovendien verwennen ze je graag met speurtochten, spelletjes en ander leuks. Ga bijvoorbeeld op een heuse safaritocht door het MAS, of beleef het MSK Gent en het Red Star Line Museum op een heel andere manier met doe-opdrachten op kindermaat.

Ook als ouder voordelig cultuur opsnuiven? Met een Museumpas bezoek je meer dan 220 musea in heel België, zo vaak je maar wil. Goed voor oneindig veel familie-uitstapjes! 

Leuk voor kinderen & gratis met Museumpas

2. Ontdek een speelbos

Geen zin in een dure speeltuin? Duik gewoon de natuur in. Geen betere speelplek dan een bos vol takken om kampen mee te bouwen, bomen om in te klimmen en plassen om in te springen. 

Haal je speurneus boven tijdens een spannende familiezoektocht in Domein Kiewit, of speel boomstammikado en trotseer het blotevoetenpad in Natuurgebied Rotte Gaten.

3. Ga op pad in de stad

Ook in de stad valt er heel wat te ontdekken, zonder een cent te moeten uitgeven.

Laat je gidsen langs de mooiste plekjes en kunstwerken die Oostende te bieden heeft, tijdens een entertainende TikTok-tour voor kinderen. Spring binnen in het Brusselse Stripmuseum en krijg  er gratis een stadsspel dat de weg wijst langs prachtige stripmuren die overal in de stad verstopt zitten.

5. Dierenplezier op de kinderboerderij

Heb je een kleine dierenvriend in huis? Dan is de kinderboerderij ongetwijfeld een succes. Iedereen wordt gelukkig van wollige schaapjes, schattige dwergkonijnen of grappige lama's. Bovendien kan je heel wat kinderboerderijen gratis bezoeken. Dan blijft er misschien wel een centje over voor een heerlijk hoeve-ijsje... 

Check de prachtige 17e-eeuwse duiventoren in De Zeven Torentjes in Brugge, of het sprookjeshuis in Provinciaal Domein Rivierenhof in Antwerpen.

Meer gratis activiteiten voor kinderen