Warm herfstplezier

8 tips voor warm herfstplezier

Van paddenstoelen zoeken tot middeleeuwse avonturen in Brussel: met deze uitstapjes beleef je een zalig najaar.

3. Vogelspotten in het Zwin

Zwin Natuur Park ligt er ook in de herfst wondermooi bij: de schorrenplanten ruilen hun groene kleur in voor een prachtig herfstpallet, en de vele trekvogels maken zich stilaan klaar om naar het warme zuiden te reizen.


Tot 6 november kan je er bovendien elke dag meevolgen hoe de vogels van het park geringd worden: de ringer geeft intussen uitleg over de vogels, en je kan ze van heel dichtbij bekijken. Tijdens de herfstvakantie zijn er elke dag activiteiten in het park en valt er heel wat te leren van de gidsen op het huttenparcours.

6. Gezellig naar de bioscoop

Herfst is een fijn seizoen, tot het begint te regenen natuurlijk. Niet erg, dan maken we die herfstwandeling wel een andere keer. In dat geval vluchten we lekker naar binnen om een film te kijken. Deze Belgische filmparels kan je nu of binnenkort bekijken zoals thuis - intiem en gezellig - maar dan op groot scherm.

7. Gezocht: paddenstoelen

Natuurliefhebbers zijn wellicht te vinden voor een (gegidste) paddenstoelenwandeling: het bos staat nu immers vol van de zwammen in alle kleuren en maten.

Wie hoopt op champignons voor in de spaghetti, zal echter van een kale reis terugkomen - de meeste zijn niet eetbaar.

8. Een frisse wandeling

Het beste excuus voor een grote warme chocolademelk met slagroom? Een flinke wandeling door knisperende bossen en dreven. De uitgedunde boomkruinen kleuren nu oranjerood en vormen een feeëriek decor voor jouw zaterdag-, zondag- of andere middag.

Kies bijvoorbeeld een van onze acht favoriete herfstwandelingen.

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.