Topfilms in je buurt

7 topfilms in je buurt

Zoek je nog de geschikte film voor een avondje uit? Ontdek hier zeven filmtips die je dit najaar kan bekijken, in een gezellige cinema of cultuurhuis in je buurt.

Samen met

cult!

1. WIL: bestsellers met topacteurs

In Antwerpen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog speelt zich een verhaal af van liefde, conformisme en corruptie.

WIL kan je ook al kennen van het boek van Jeroen Olyslaegers. Tim Mielants verfilmde het verhaal met een cast vol kleppers van eigen bodem: Matteo Simoni, Stef Aerts, Els Dottermans, Koen De Bouw en Jan Decleir.

2. The Quiet Girl: betoverend Iers

The Quiet Girl speelt zich af begin jaren 80 op het platteland van Ierland. Een jong meisje gaat als pleegkind bij haar tante gaat wonen en ontrafelt een familiefilm.

De betoverende debuutfilm van Colm Bairéad, met het sappige Iers-Gaelic als voertaal, pakt je gegarandeerd in.

3. Last Dance: de schoonheid van rouwen

Germain wordt plots weduwnaar op 75-jarige leeftijd. Hij ontvlucht zijn bezorgde familie en beslist om mee te dansen in een hedendaagse dansgroep. Al dansend leert hij te rouwen. Last Dance is een hartverwarmende en ontroerende film van Delphine Lehericey.

4. Het Geheugenspel: verfilming van Nicci French

Zin in een spannende thriller? Jan Verheyen waagt zich met Het Geheugenspel aan de verfilming van het gelijknamige boek van Nicci French.

Op het landgoed van de familie Deridder wordt 25 jaar na datum het lichaam gevonden van Nathalie. De vondst brengt heel wat traumatische familiegeheimen naar boven.

5. The Fabelmans: ode aan de cinema

De kleine Samme Fabelmans wordt na het zien van The Greatest Show on Earth op slag verliefd op film en begint zelf films te maken, in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. ​​​​​​

Hollywoodlegende Steven Spielberg brengt in The Fabelmans een ode aan de cinema. Met zeven Oscarnominaties en een Golden Globe op het palmares, is dit een stevige aanrader voor elke filmliefhebber.

6. Rebels: documentaire laat ouderen aan het woord

Oudere mensen willen vooral op hun gemak naar hun favoriete tv-programma kijken en hebben nergens een relevante mening over. Niets van, zeggen enkele rebellen op leeftijd. Met de documentaire Rebels tonen ze hoe zij zich verzetten tegen de betutteling en hoe ze er alles aan doen om gehoord te worden. Klaar om verrast te worden?

7. Aftersun: veelbetekenende vakantieherinneringen

Aftersun toont het portret van de elfjarige Sophie en haar dertigjarige vader Calum. Samen gaan ze op reis in een Turkse badplaats waar ze elk met hun eigen bekommernissen worstelen. Twintig jaar later gebruikt Sophie de herinneringen van de vakantie om haar vader beter te begrijpen.

Een krachtig en intiem regiedebuut van Charlotte Wells.

Mijn cultuurhuis raakt, begeestert en verwondert. Wat doet het met jou?

Ontdek het aanbod
Reeks
Film