U bent hier:

UiT met je UiTPAS

UiT met je UiTPAS

UiT met je UiTPAS

Dit zijn onze favoriete plekken om UiTPAS-punten te sparen.


Wat is UiTPAS?

Ken je UiTPAS al? Dat is een handig kaartje dat je al in heel wat regio's in Vlaanderen kan kopen. Je spaart punten telkens je naar een museum, cultureel centrum, bibliotheek of andere vrijetijdslocatie gaat. Die punten kan je vervolgens omruilen in een fikse korting, een gratis ticket of ander leuks.

Klaar om te beginnen sparen? Wij tippen alvast onze favoriete UiTPAS-locaties in elke provincie. 

 

Oost-Vlaanderen

 1. In het Vleeshuismuseum in Dendermonde duik je in de geschiedenis van de stad, van prehistorische vondsten (een echte mammoet!) tot het verhaal van de beiaarommegangen. 

 2. 't Gasthuys in Aalst is een boeiend museum in een oud hospitaal: interessant voor liefhebbers van de stad, carnaval of de schilder Valerius De Saedeleer. Neem zeker ook de kinderen mee: zij worden op sleeptouw genomen door twee grappige nonnetjes.

 3. In Museum Dr. Guislain in Gent ga je samen met een Russisch kunstenaarsduo op zoek naar de Yeti - jawel, de verschrikkelijke sneeuwman. Deed de Russische geheime dienst dat ook? 

Alle UiTPAS-locaties in Oost-Vlaanderen vind je hier

 

West-Vlaanderen

 1. Mu.ZEE in Oostende herbergt een uitgebreide kunstcollectie. Vooral de werken van Oostendse kunstenaren zijn indrukwekkend: Ensor, Spilliaert en Permeke zijn hier vanzelfsprekend goed vertegenwoordigd. 

 2. Wervik eert zijn ereburger Carll Cneut met een tentoonstelling in het Nationaal Tabaksmuseum. Je vindt er een selectie uit zijn eerdere werk, maar ook splinternieuwe tekeningen van de befaamde illustrator.

 3. Mag niet ontbreken tijdens een bezoekje aan IeperIn Flanders Fields Museum. Wist je bevoorbeeld dat er duizenden Chinese soldaten verbleven in de Westhoek? De tijdelijke tentoonstelling Draken op het westelijk front vertelt er alles over, en toont de loopgravenkunst die achterbleef. 

Alle UiTPAS-locaties in West-Vlaanderen vind je hier. 

 

Vlaams-Brabant

 1. In het Leuvense Museum M vind je oude meesters en religieuze kunst, maar evengoed hedendaagse kunst en regelmatig een performance of een stukje dans. 

 2. In de herfstvakantie is Leuven besmet met Rode Hond: dat is geen rare ziekte, wel een familiefestival vol theater, dans musical, film, workshops en ander leuks. 

 3. Tien punten bij elkaar gespaard op je UiTPAS? Dan mag je gratis gaan zwemmen in het zwembad van Kessel-Lo. 

Alle UiTPAS-locaties in Vlaams-Brabant vind je hier. 

 

Antwerpen

 1. Het Stadsmuseum van Lier puilt uit van de archeologische schatten, boeiende verhalen en Lierse kunstwerken ... en ook hier vind je een echt mammoetskelet.

 2. Vanuit Kazerne Dossin in Mechelen werden ooit duizenden Joden en zigeuners gedeporteerd. Vandaag sta je er stil bij hun verhalen, en bij het belang van mensenrechten. Een museumbezoek om niet snel te vergeten. 

 3. In het Taxandriamuseum in Turnhout duik je in de geschiedenis van de Kempen: maak kennis met een internaatstudente, een torenwachter en een kantwerkster. 

Alle UiTPAS-locaties in Antwerpen vind je hier

 

Limburg

 1. In Sint-Truiden bezoek je maar liefst zeven historische parels met één toegangsticket: de uitgelezen kans om eens binnen te gluren in de abdijtoren, de crypte of het astronomisch uurwerk. 

 2. In Maasmechelen vind je dan weer een van de meest indrukwekkende stukjes natuur van België. In Conecterra draaide ooit een steenkoolmijn op volle toeren, nu wandel je er tussen meren en bergen die niet zouden misstaan in een nationaal park in Canada. 

 3. Nog op zoek naar opvang voor de volgende schoolvakantie? In Sint-Truiden kan je je punten inruilen voor een mooie korting op een sportkamp. 

Alle UiTPAS-locaties in Limburg vind je hier

 

Brussel

UiTPAS heet in Brussel Paspartoe, maar het principe is hetzelfde: je spaart punten en ruilt die in voor heel wat voordelen. 

 1. In het kader van Europalia Festival pakt BOZAR uit met een prestigieuze tentoonstelling over de Roemeense beeldhouwer Constantin Brancusi, een van de grootste van de twintigste eeuw. 

 2. In de Ancienne Belgique (of AB, voor de vrienden) kan je bijna dagelijks terecht voor een concert, van wereldsterren tot jong talent. In ruil voor vijf punten krijg je er bovendien een gratis drankje

 3. Voor de betere film moet je dan weer in Flagey zijn, bovendien in een prachtig gebouw in art decostijl. 

Alle Paspartoelocaties in Brussel vind je hier

Alle UiTPAS-locaties

Van 16 september 2019 tot 14 oktober 2019

Nieuwsbrieven maken met MailChimp (5-delige reeks op maandagavond)

Menen, Cultuurcentrum De Steiger

Cursus of workshop

maandag 14 oktober 2019

Huize August - Ontmoetingshuis

Kortrijk, Huize August

Spel of quiz

maandag 14 oktober 2019

Huize August - Ontmoetingshuis

Kortrijk, Huize August

Spel of quiz

maandag 14 oktober 2019

Lezing: dementie

Maasmechelen, Dienstencentrum De Bolster

Lezing of congres

maandag 14 oktober 2019

Walpurgis - Drie sterke vrouwen

Avelgem, Theaterzaal GC Spikkerelle

Theatervoorstelling

maandag 14 oktober 2019

Moeite met stappen? Trek er toch op uit?

Diksmuide, ldc ten Patershove

Lezing of congres

maandag 14 oktober 2019

Italiaanse keuken: pasta conchiglione ripieni + dolce - A

Turnhout, DINAMO

Cursus of workshop

Van 9 oktober 2019 tot 14 oktober 2019

Film Fest Gent 2019: 'Julia Ist'

Gent, Sphinx

Film

Van 10 oktober 2019 tot 14 oktober 2019

Film Fest Gent 2019: 'Litigante'

Gent, Studio Skoop

Film

Van 9 oktober 2019 tot 14 oktober 2019

Film Fest Gent 2019: 'Els dies que vindran'

Gent, Sphinx

Film

Bekijk meer tips