U bent hier:

Kleuterparcours met Elsa en Lisa (voor individuele bezoekers)

+1 punt 4 jaar

Tentoonstelling Erfgoed

Elsa en Lisa, twee speelse nonnetjes, woonden en werkten lang geleden in het museum waar wij nu wonen. Toen was het nog een hospitaal. Ontdek samen met de meisjes wat er te beleven viel tijdens een spannende tocht door het eeuwenoude gebouw!
Het gebouw waarin het stedelijk museum van Aalst gehuisvest is, was sinds 1242 een stedelijke gasthuys of hospitaal. Om de kinderen op een leuke, interactieve en speelse wijze het mooie gebouw en de verschillende collecties te laten ontdekken, werd Kathleen Amant, bekend jeugdauteur, aangesproken. Zij creëerde de museumfiguurtjes Elsa en Lisa. Het zijn twee speelse nonnetjes die lang geleden woonden en werkten in het museum, toen een hospitaal. De nonnetjes leiden de kinderen doorheen het museum aan de hand van een zoektocht. Dit interactief kleuterparcours werd ontwikkeld voor kinderen van 4 tot 6 jaar onder begeleiding van ouders of grootouders.
De ontdekkingsgids kan je kopen aan de balie van het museum, en kost 4 euro.

Info

Links
Waar 't Gasthuys - Stedelijk Museum Aalst
Oude Vismarkt 13
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Leeftijd 4+
Prijs
Basisprijs: € 4.00

€ 4,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie 't Gasthuys - Stedelijk Museum Aalst
Contact museum@aalst.be
053 72 36 02
Trefwoorden Bevestigd2020
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Kleuterparcours met Elsa en Lisa (voor individuele bezoekers) op UiTmetVlieg.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS