Stripwandeling Brussel

Pow! Wow! Tips voor fans van strips

Gek op strips, comics, graphic novels? Laat je volledig onderdompelen in de wereld van je favoriete figuren en hun tekenaars op deze leuke evenementen.

1. Noteer deze alvast in je agenda

Allen naar onze hoofdstad van 8 tot 10 september voor een groots driedaags stripfestijn! Het BD Comic Strip Festival zal plaatsvinden in Tour & Taxis en de toegang is volledig gratis. Het is voorlopig nog even wachten op meer informatie over het programma, maar hou alvast een plaatsje vrij in je agenda.

2. Liever lokaal

De volgende events mogen dan niet zo'n internationale allure en massapubliek hebben, ze zijn wel minstens even leuk! Bovendien weten ze vaak toch verrassend grote namen uit binnen-en buitenland te strikken voor signeersessies. Ontmoet mensen die je passie delen uit je eigen regio, vind verborgen schatten (aan een prijsje?) tussen de collecties van lokale verzamelaars en laat je inspireren door workshops, expo's en meer.

3. Comic Con & FACTS

Het van oorsprong Amerikaanse Comic Con staat wereldwijd gekend als het walhalla voor fans van comics, cosplay, gaming, films, Manga, enz. Ook de Belgische versie onder de naam FACTS, groeide de voorbije decennia uit tot een begrip bij de kenners. Ontmoet hier levende legendes uit de film-, tv- en comicwereld en snuister tussen alle mogelijke hebbedingen van je favoriete reeksen. 

4. Leuke weetjes en boeiende historiek

Weet jij dat Batman eigenlijk de werkgever is van Superman? Dat de Hulk enkel groen is door een drukfout? Dat het Suske & Wiske album 'Het Monamysterie' gebaseerd is op waargebeurde feiten? En van waar de naam Marsupilami komt? Deze en zo veel meer leuke weetjes ontdek je op de talrijke striptentoonstellingen die je het hele jaar door kan bezoeken in musea en bibliotheken.

Daarnaast kan je er ook bijleren over de vaak verrassende historiek achter verhalen en de maatschappelijke impact die de negende kunst teweegbrengt.

Tot zo 27 aug
Afgelopen

Draw for change ! Empowering women, one laugh at at time

Brussel
Tentoonstelling
Vanaf vr 1 dec

Art Nouveau en strips

Brussel
Tentoonstelling
21 mei
Afgelopen

Les 10 ans du Brussels Comics Figurines Museum

Brussel
Tentoonstelling
21 mei
Afgelopen

Willy Vandersteendag Kalmthout

Kalmthout
Beurs

5. Stripfiguren in het straatbeeld

Ons land heeft een rijke stripcultuur en dat merk je ook in het straatbeeld. In heel wat steden vind je street art en standbeelden van (lokale) striphelden. Uiteraard kan je op je eigen houtje ontdekking, maar met een gids erbij smul je ook van grappige anekdotes en boeiende weetjes.

16 sep
Afgelopen

Op stap met Nero en Marc Sleen

Hoeilaart
Fiets- of wandelroute
Tot zo 31 dec

City Run Stripverhalen

Brussel
Begeleide uitstap of rondleiding
Reeks
Beleef Weer Meer