Stripwandeling Brussel

Pow! Wow! Tips voor fans van strips

Gek op strips, comics, graphic novels? Duik in de wereld van stripfiguren en hun tekenaars, maar dan niét in je zetel. Wandel door een striptentoonstelling, laat je album signeren door de auteur, zie je favoriete helden tot leven komen en ontmoet andere liefhebbers van het genre.

 

1. Comic Con & FACTS

Het van oorsprong Amerikaanse Comic Con staat wereldwijd gekend als het walhalla voor fans van comics, cosplay, gaming, films, Manga, enz. Ook de Belgische versie onder de naam FACTS, groeide de voorbije decennia uit tot een begrip bij de kenners. Ontmoet hier levende legendes uit de film-, tv- en comicwereld en snuister tussen alle mogelijke hebbedingen van je favoriete reeksen. Het loont de moeite om te investeren in een gepaste outfit, want wie in cosplay (verkleed) komt, krijgt korting op de toegangsprijs. 

 

2. BD Comic Strip Festival

Allen naar Brussel van 9 tot 11 september voor een groots driedaags stripfestival in onze hoofdstad. Deze editie staat in het teken van de zeventigste verjaardag van Marsupilami. Mis zeker niet het Internationale Paviljoen en de Atomiumprijzen.

 

3. Liever lokaal

De volgende events mogen dan niet zo'n internationale allure en massapubliek hebben, ze zijn wel minstens even leuk! Bovendien weten ze vaak toch verrassend grote namen uit binnen-en buitenland te strikken voor signeersessies. Ontmoet mensen die je passie delen uit je eigen regio, vind verborgen schatten (aan een prijsje?) tussen de collecties van lokale verzamelaars en laat je inspireren door workshops, expo's en meer.

 

4. Striptentoonstellingen

Weet jij dat Batman eigenlijk de werkgever is van Superman? Dat de Hulk enkel groen is door een drukfout? Dat het Suske & Wiske album 'Het Monamysterie' gebaseerd is op waargebeurde feiten? En van waar de naam Marsupilami komt? Deze en zo veel meer leuke weetjes ontdek je op de talrijke striptentoonstellingen die je het hele jaar door kan bezoeken in musea en bibliotheken.

 

5. Stripfiguren in het straatbeeld

Ons land heeft een rijke stripcultuur en dat merk je ook in het straatbeeld. In heel wat steden vind je street art en standbeelden van (lokale) striphelden. Uiteraard kan je op je eigen houtje ontdekking, maar met een gids erbij smul je ook van grappige anekdotes en boeiende weetjes.

 

 

Dit vind je misschien ook interessant:

10x genieten van film in openlucht

5x indrukwekkende performances in openlucht

Dit zijn de kleine musea in jouw buurt