Belgische Festivals

Belgische festivals die je minstens één keer moet bezoeken.

België is misschien maar een klein stipje op de Europese kaart, toch komt men van heinde en verre voor onze waslijst aan muziekfestivals. Met de festivalzomer in aantocht lijsten we de grote namen even voor je op.

4. Het machtige Rock Werchter

Één van de grootste Belgische kleppers van het festivalseizoen, the one and only: Rock Werchter! In 1975 werd Werchter voor de eerste keer op de kaart gezet tijdens de eerste editie van het festival, wat toen nog het Rock & Blues Festival Werchter werd genoemd. Nu valt het festival niet meer weg te denken uit ons land.

Alle nationale en internationale artiesten van het moment en enkele kleppers vullen jaarlijks het podium tijdens het eerste weekend van juli

8. De magie van Tomorrowland 

Het kleine dorp Boom uit de Rupelstreek is door Tomorrowland op de wereldkaart gezet. Het festival staat bekend om de totaalbelevenis en het spektakel dat erbij komt kijken. Elk jaar heeft het festival een bepaald thema, waarbij de stages worden omgetoverd tot sprookjestaferelen, randanimatie je nog meer in de sfeer brengt en je lekkernijen kan proeven van over de hele wereldkeuken.

De grootste dj-namen van het moment vullen de line-up, waarvoor de grote put in het recreatiedomein De Schorre van beneden tot boven gevuld wordt met festivalgangers. Het festival is elk jaar hopeloos uitverkocht. Gelukkig is er voor laatkomers het nieuwe kleine fijne zusje CORE Festival erbij gekomen.

11. Iedereen danst op WECANDANCE

Zin in een stevige beachparty? Dan moet je begin augustus op het strand van Zeebrugge zijn voor het jaarlijkse WECANDANCE festival. Een mix van muziek, lekker eten en mode staat centraal.

Elk jaar worden deze drie pijlers in een bepaald thema gegoten. Zo werd het strand al een waar safaripark, een setting voor een westernfilm en waanden de festivalgangers zich al in space. Je kan tussen zes podia kiezen die elk een ander muziekgenre draaien.

12. Pukkelpop, een vaste waarde

Ook Pukkelpop is net als Rock Werchter the place to be in de zomer. Het alternatieve muziekfestival lijst jaarlijks meer dan 200 artiesten op die het beste van zichzelf mogen geven op de verschillende podia. Op de Petit-Bazaar site vind je alles wat met straattheater te maken heeft, Food Wood is een woud vol lekkers voor elke foodie en het Boilerfeest op de vooravond van het festival is intussen een waar begrip geworden. Stevige rock, singer-songwriters, hippe pop, harde metal en house die de grond doet trillen, het valt er allemaal te beleven.

13. Maanrock in het mooie Mechelen

Gratis? GRATIS! In Mechelen kan je eind augustus nog van de laatste zomerdagen genieten op Maanrock. Verschillende podia worden over de binnenstad van Mechelen verspreid. Nu money geen issue kan vormen, is er geen enkele reden om in je zetel te zitten. Meedeinen op de muziek van Admiral Freebee, gaan met die banaan met MEROL en een streepje klasserock van Black Box Revelation klinkt toch veel beter?

Meer festivalplezier?

Reeks
Festivals