U bent hier:

Picknicken in het groen

Picknicken in het groen

Er bestaat niets zomerser dan een zonnige picknick. Waarom zou je ook thuis eten - aan een tafel dan nog - als je evengoed met picknickmand onder de ene en dekentje onder de andere arm naar een bijzonder plekje in de stad of op het platteland kan trekken? Enkel nog een frisbee of een spelletje kubb meenemen en je zomernamiddag is compleet.

Op deze acht plekjes is het heerlijk picknicken:

 

1. Het kasteel van Gaasbeek

Net buiten Brussel, middenin het glooiende Pajottenland prijkt het Kasteel van Gaasbeek. Naast de rijke geschiedenis van het kasteel en haar bewoners ontdek je er ook het prachtige kasteelpark, waar het heerlijk vertoeven is tussen de eeuwenoude bomen en kronkelende paadjes. Sla ook zeker de bijzondere museumtuin niet over; hier worden oude groente- en fruitsoorten gekoesterd. 

 

2. Het Arboretum van Kalmthout

Arboretum Kalmthout is één van de betere in zijn soort, met een van de beste en meest gevarieerde plantenverzamelingen van Europa. Dus waarom zou je je picknickdekentje niet uitspreiden tussen al die plantenpracht, onder een machtige boom of nabij de vlindertuin? Om het extra gemakkelijk te maken levert de Piknikfabrik je picknickmand rechtstreeks in het park, te verorberen op een plekje naar keuze. Let op: als je je eigen picknick meeneemt ben je verplicht die op het terras op te eten.

 

3. De Kruidtuin van Mechelen

Voor een picknick met extra smaak kan je naar de Kruidtuin van Mechelen. Vijvers, eeuwenoude boomreuzen en heel veel speelplezier voor de kleinsten: hier verveelt niemand zich. En als je boterhammen nog wat beter afgekruid mochten zijn pluk je gewoon iets uit de kruidentuin. Dat merkt niemand, toch?

 

4. Het MAS in Antwerpen

Een picknick bovenop het MAS: dat noemen wij een lunch with a viewHet Museum Aan de Stroom stelt zijn wandelboulevard en panorama gratis open voor alle picknickers. Je eten moet je zelf meebrengen, een dekentje kan je ter plekke gratis ontlenen. Een spelletje frisbee raden we hier niet aan, maar met een bezoekje aan het museum is je dag ook compleet. En bij slecht weer kan je ook indoor picknicken!

 

5. De Averegten in Heist-op-den-Berg

Provinciaal domein De Averegten in Heist-op-den-Berg heeft het zowat allemaal: kilometers aan wandelpaden, hectaren bos, dierenweiden, een plantentuin, een ecologische speeltuin en een hondenweide. Én prachtige picknickplekjes, uiteraard! Verzamel dus snel kinderen en huisdieren en trek eropuit voor een dagje quality time in het groen. Geen keukenprins(es)? Er is ook een bioboerderij en een gezellige taverne.

 

6. Het Middelheimmuseum in Antwerpen

Spreid je dekentje uit tussen de standbeelden en kunstinstallaties in het Middelheimmuseum en geniet van een picknick met een hoog kunstgehalte. Regen? Geen enkel probleem, dan eet je gewoon in Franchise Unit van Atelier van Lieshout. Een picknick in een kunstwerk: zeg nu nog eens dat musea saai zijn.  

 

7. De Wijers in Zonhoven

De Wijers is een vijvercomplex dat maar liefst 1.175 vijvers telt: samen dan 700 hectaren aan water en riet. Gelukkig zijn er ook genoeg droge plekjes om je picknickdekentje te installeren. Met gevulde maag kan je er vervolgens heerlijk fietsen en wandelen, soms langs paden die recht door een vijver lopen, of in een van de kijkhutten binnensluipen om zeldzame vogels te spotten. 

 

8. Het Taxandriamuseum in Turnhout

Gedurende de hele maand augustus kan je iedere dinsdag picknicken in de tuin van van het Taxandriamuseum in Turnhout. Intussen kan je je wagen aan volksspelen en kruisboogschieten, of een beiaardconcertje of voorleessessie meepikken. Vergeet ook zeker niet om het museum te bezoeken, dat de geschiedenis van de Antwerpse Kempen vertelt. 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

 

Alle parken en tuinen
6+

woensdag 22 augustus 2018

Acro Dance on Fire (6+)

Park Van Eden

Dansvoorstelling Park of tuin Festival Theatervoorstelling Concert

3+

woensdag 22 augustus 2018

Hands up! (3+)

Park Van Eden

Park of tuin Theatervoorstelling Festival

6+

woensdag 22 augustus 2018

Kinderhut - Gekke Pennen

Park Van Eden

Cursus of workshop Festival Park of tuin

6+

woensdag 22 augustus 2018

Gelliplate

Park Van Eden

Cursus of workshop Park of tuin Festival

6+

zondag 26 augustus 2018

Pizza Mama Marina (6 tot 99 jaar)

Park Van Eden

Concert Park of tuin Theatervoorstelling Festival

3+

Van 15 augustus 2018 tot 26 augustus 2018

Leeslekker

Park Van Eden

Festival Park of tuin

6+

Van 22 augustus 2018 tot 26 augustus 2018

De Spelbus (0 tot 12 jaar)

Park Van Eden

Park of tuin Festival

Van 28 juli 2018 tot 26 augustus 2018

Openexoten tuin (Tropical garden Ronny)

Mol, Centrum Mol

Opendeurdag Park of tuin

zondag 26 augustus 2018

Natuurwandeling 't Feynends Heike

Mol, Kerk Achterbos

Park of tuin Begeleide uitstap of rondleiding 0.44.0.0.0

3+

zondag 26 augustus 2018

DYI Springkasteel den draad

Park Van Eden

Park of tuin Cursus of workshop Festival

Bekijk alle activiteiten
Picknickplekjes