U bent hier:

Provinciaal Domein De Averegten

Gevarieerd wandelbos van 100ha met 3 bewegwijzerde wandelpaden. In De Averegten wandel je door gevarieerd loofhout en kom je langs de dieren- en picknickweiden, de heemtuin en de speelbossen. Naast de taverne staat een prachtige ecologische speeltuin, onweerstaanbaar voor kinderen.
RECREATIE
Er zijn verschillende wandelpaden voorzien waarvan de groene route speciaal aangelegd is voor rolstoelgebruikers, kinderwagens en joggers. Je kunt het domein ook met de fiets verkennen. De groene route is een onderdeeltje van de Berg- en Netefietsroute (55 km). Voor de kinderen is er een ecologische speeltuin en een speelbos. Je kunt tot slot ook met je hond gaan ravotten op de hondenweide die zich op de speelweide naast de grote parking bevindt. Op het eerste gedeelte van de weide kun je heerlijk picknicken. Het achterste gedeelte is omheind en via een poort toegankelijk voor honden en hun baasjes.

PLANTENTUIN
Florete Flores is een plantentuin met vooral inheemse wilde planten.De tuin biedt aan de liefhebbers de mogelijkheid om verschillende plantensoorten uitgebreid onder de loep te nemen, om kennis te maken met verwantschappen tussen de soorten of met andere aspecten zoals bijvoorbeeld de geneeskrachtige eigenschappen van sommige planten.

BIOBOERDERIJ
De boerderij is open van zonsopgang tot zonsondergang en is gelegen op de rode en groene wandelroute.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Provinciaal Groendomein De Averegten
Boonmarkt 12
2220 Heist-op-den-Berg

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - zondag
Prijs gratis
Links
Trefwoorden ook voor kinderen, Buitenspeeltuin, indekijkertpa, anbwandelen, anbfietsen, anbmindermobiel, anbhonden, anbspelen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Provinciaal Domein De Averegten op UiTmetVlieg.be