Venetiaanse Gaanderijen

Op citytrip naar Oostende

Weekendje weg in Vlaanderen gepland? Ga uitwaaien in de Koningin der badsteden: Oostende. Het strand weet je ongetwijfeld wel te vinden, maar ken je deze bijzondere plekken al?

In de voetsporen van Marvin Gaye

Voor de muziekgeschiedenis van Oostende moet je op stap met Marvin Gaye. De soullegende meerde in 1984 met een boot aan in Oostende om de VS (en zijn cocaïneverslaving) te ontvluchten. Een documentairewandeling stuurt je in de voetsporen en het hoofd van de zanger, langs bekende en minder bekende hoogtepunten van zijn verblijf. Wist je bijvoorbeeld dat Marvin Gaye nog basketbal speelde in de Koninklijke stallen? 

De andere kant van Oostende

De Oosteroever van Oostende ligt tussen de havenmond, de spuikom en een duinengordel. Het is er heerlijk uitwaaien: het strand is er veel rustiger dan in het centrum, je kan er mooie natuurwandelingen maken en de gratis overzetboot brengt je vlot heen en weer. 

Aan de Oosteroever vind je ook heel wat sporen uit het verleden. Er staat een vuurtoren (Lange Nelle voor de vrienden) die nog steeds dienst doet, je spot er bunkers uit de Tweede wereldoorlog en er is Fort Napoleon. In 1811 liet Napoleon dat bouwen als verdediging tegen de Engelsen, vandaag kan je het knap gerestaureerde fort bezoeken. Het fort is regelmatig ook de locatie voor een fijne doe-expo voor kinderen. 

Jouw voordeelkaart voor verrassende vrije tijd buitenshuis.

Hier koop je een UiTPAS
Reeks
Citytrips