U bent hier:

Ontdek Oostende

Ontdek Oostende

Je dacht dat je Oostende al gezien had? Je dacht waarschijnlijk verkeerd. De koningin der badsteden geeft haar geheimen niet aan iedereen prijs, maar wij konden voor jou alvast deze tips voor cultuur met een zeeluchtje verzamelen. Het moeten niet altijd wafels op de dijk zijn!

Mu.ZEE: Kunstmuseum aan zee

Voor een stevige dosis Belgische kunst moet je in het Mu.ZEE zijn. Met een uitgebreide collectie werken van 1850 tot nu en een variatie aan tijdelijke tentoonstellingen  kom je hier zeker aan je artistieke trekken. Vooral de collecties met werken van de Oostendse kunstenaars Ensor, Spilliaert en Permeke zijn indrukwekkend. Nog wat tijd over? Breng dan ook zeker ook een bezoekje aan het Ensorhuis.

Provinciedomein Raversyde

Liefhebbers van geschiedenis en natuur mogen Raversyde zeker niet overslaan. Breng een bezoek aan de oorlogsbunkers en loopgraven van Atlantikwall of waan je een bewoner van het middeleeuwse vissersdorpje Walraversijde. Maar vergeet ook zeker niet om het omliggende natuurpark te ontdekken.

Het Geuzenbos

Tot in de zeventiende eeuw stond hier een kasteel, maar nu is het er vooral aangenaam wandelen. Haal een frisse neus in het Geuzenbos en ga intussen op zoek naar de boomstammen die de locatie van het oude kasteel verraden.

Theobalds Boothuisje

Theobalds Boothuisje is een bijzondere galerij in een bijzonder pand. Een prachtig art nouveau gebouw en een wisselende collectie hedendaagse kunst gaan schuil in en achter de gevel van wat men het smalste pandje van Oostende noemt. Architectuur en kunst gingen nooit mooier samen.

Cinema Storck

Mis je Filmfestival Oostende? Geen nood: met Cinema Storck, vernoemd naar de bekende Oostendse documentairemaker, brengt Kinepolis het hele jaar door de beste auteursfilms naar Oostende. De ideale ontspanning na een dagje citytrippen!

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Alle activiteiten in Oostende

dinsdag 23 oktober 2018

Zilverunief - Schenken en erven

Oostende, Conferentiezaal Stadhuis

Lezing of congres

dinsdag 23 oktober 2018

BOWLING VOOR SENIOREN

Oostende, SPORTING BOWLING

Sportactiviteit

Van 18 september 2018 tot 23 oktober 2018

Lessenreeks kalligrafie

Zandvoorde (Oostende), Parochiezaal Zandvoorde

Cursus of workshop

dinsdag 23 oktober 2018

Filmclub 62: FOXTROT

Oostende, Kinepolis

Film

Van 10 oktober 2018 tot 23 oktober 2018

Johnny English Strikes Again

Oostende, Kinepolis Oostende

Film

Van 10 oktober 2018 tot 23 oktober 2018

Niet Schieten (NL versie)

Oostende, Kinepolis Oostende

Film

Van 7 oktober 2018 tot 23 oktober 2018

Cinema Storck: Dogman

Oostende, Kinepolis Oostende

Film

Van 19 oktober 2018 tot 23 oktober 2018

Cinema Storck: Transit

Oostende, Kinepolis Oostende

Film

Van 3 oktober 2018 tot 23 oktober 2018

A Star is Born

Oostende, Kinepolis Oostende

Film

Van 17 oktober 2018 tot 23 oktober 2018

First Man

Oostende, Kinepolis Oostende

Film

Bekijk alle activiteiten
Ontdek Oostende