AB

Hier treden de beste binnen- en buitenlandse bands op

Geen weekend gaat voorbij of ergens in ons land kan je een concertje meepikken. Grote kans dat je je favoriete artiest in een van deze locaties kan beluisteren.

Dit zijn de plekken waar je klassieke muziek vindt

De beste muziekcafés in jouw buurt

AB (Brussel)

Een van de meest geduchte zalen van België is zeker en vast de AB of de Ancienne Belgique. Dé zaal waar elke Belgische artiest (en ver daarbuiten) graag eens gestaan heeft. Met concerten in de Grote Zaal en de Club, maar daarnaast ook de AB Sessions, huiskamerconcerten en listening sessions.

Concerten in AB

2 okt

Portico Quartet + Vega Trails

Ancienne Belgique - Brussel
Concert
2 okt

Essence: Cyra Gwynth + Alioth

Ancienne Belgique - Brussel
Concert

Trix (Antwerpen)

Trix is een club en werkplaats voor alternatieve popmuziek in de rand van Antwerpen.  Ze richten zich op alle muziek op het snijpunt tussen kunst, entertainment en jongerencultuur. De intieme zaal heeft al veel artiesten mogen ontvangen toen ze nog in de kinderschoenen van hun carrière stonden.

Concerten in Trix

Botanique (Brussel)

Zo’n 300 concerten per jaar programmeert de Botanique. Ze richten zich vooral op het lanceren van jong muzikaal en artistiek talent, zeker als het lokale artiesten zijn. De drie concertzalen liggen in een prachtige Kruidtuin met een glazen rotonde.

Concerten in Botanique

2 okt

Oranssi Pazuzu - Telepathy - Aluk Todolo

Botanique - Sint-Joost-Ten-Node
Concert

De Roma (Antwerpen)

De Roma is een echte volksschouwburg waar alle muziekgenres passeren: wereldmuziek, pop, klassiek maar ook jazz en rock. Theater, feestjes, cinema of buurtevenementen vinden ook een plek binnen de Roma.

Concerten in De Roma

Muziekodroom (Hasselt)

In het bruisende Quartier Canal in Hasselt vind je de Muziekodroom. Een bijenkorf waar het zoemt van het creatief talent dat op het podium komt staan. Elk jaar stimuleren ze jonge (lokale) artiesten met een residency. Als student kun je er trouwens voor een vriendenprijsje genieten van de heetste namen in het muziekfirmament.

Concerten in De Muziekodroom

Koninklijk Circus (Brussel)

Het Koninklijk Circus is een opmerkelijke zaal, niet enkel door zijn centrale ligging maar ook door zijn vorm: de zaal is bijna cirkelvormig. Daardoor geniet je in elke hoek (of boog) van de zaal van een perfect geluid en ideaal zicht op je favoriete bands.

Concerten in het Koninklijk Circus

OLT Rivierenhof (Deurne)

In de zomer geniet je in Deurne in het OLT Rivierenhof van meer dan 40 concerten in het unieke amfitheater. Alle genres worden er de hele zomer door afgevuurd op het publiek. Vanaf maart kan je terecht in een exclusieve muziekclub voor slechts 200 personen per avond om in intieme setting te genieten van je favoriete artiest.

Concerten in OLT Rivierenhof

VIERNULVIER (Gent)

De Vooruit vormt het kloppende hart van het kunstencentrum VIERNULVIER in Gent. In de zalen van de Vooruit passeren allerlei Belgische artiesten en buitenlands talent. Muziek is trouwens maar één van de vele kunstige expressies die de cultuurtempel aanbiedt.

Concerten in VIERNULVIER

La Madeleine (Brussel)

Net buiten het Centraal station in Brussel ligt La Madeleine, een intieme zaal waar allerlei genres langskomen. De focus ligt op franstalige artiesten en bands maar daartussen komen er ook grote internationale namen.

Concerten in La Madeleine

Het Depot (Leuven)

Verwacht je bij Het Depot aan de heetste Belgische (upcoming) artiesten en het beste van het buitenland. Met het uitgebreide concertaanbod, workshops voor artiesten en repetitieruimtes is Het Depot het muzikale hart van Leuven.

 

De Munt (Brussel)

Alle liefhebbers van klassieke muziek kunnen hun hartje ophalen in de Munt. Ze brengen eigen producties met een symfonisch orkest en ook kamermuziekensembles vullen de programma. Ze nodigen ook de beste ensembles van het buitenland uit naar de adembenemende schouwburg.

Concerten in De Munt

Van 28 oktober 2022 tot 18 november 2022

Der Rosenkavalier

De Munt - Brussel
Theatervoorstelling

Vorst Nationaal (Vorst)

Vorst mag zich wekelijks verheugen op muzikaal plezier in Vorst Nationaal. Iedereen buiten Vorst is ook welkom, want de gigantische concertzaal kan meer dan 8000 luisteraars ontvangen.

Concerten in Vorst Nationaal

Handelsbeurs (Gent)

De Handelsbeurs Concertzaal is een creatief muziekhuis waar allerlei muziekgenres zij aan zij staan. De artiesten en bands die er optreden zijn een weerspiegeling van wat er leeft in de diverse muziekwereld. Van lokale helden tot wereldmuziek, alles mag er zijn.

Concerten in De Handelsbeurs

Beleef weer meer

De beste muziekcafés in jouw buurt

Dit zijn de plekken waar je klassieke muziek vindt