AB

Hier treden de beste binnen- en buitenlandse bands op

Geen weekend gaat voorbij of ergens in ons land kan je een concertje meepikken. Grote kans dat je je favoriete artiest in een van deze locaties kan beluisteren.

AB (Brussel)

Een van de meest geduchte zalen van België is zeker en vast de AB of de Ancienne Belgique. Dé zaal waar elke Belgische artiest (en ver daarbuiten) graag eens gestaan heeft. Met concerten in de Grote Zaal en de Club, maar daarnaast ook de AB Sessions, huiskamerconcerten en listening sessions.

Trix (Antwerpen)

Trix is een club en werkplaats voor alternatieve popmuziek in de rand van Antwerpen.  Ze richten zich op alle muziek op het snijpunt tussen kunst, entertainment en jongerencultuur. De intieme zaal heeft al veel artiesten mogen ontvangen toen ze nog in de kinderschoenen van hun carrière stonden.

Vanavond

Sound Track: Het Bos, Antwerpen / K3ll + Blond + Cal! + Deadbeat Larry + Dull Boy Johnny + Mojo & The Kitchen Brothers

Borgerhout (Antwerpen)

Botanique (Brussel)

Zo’n 300 concerten per jaar programmeert de Botanique. Ze richten zich vooral op het lanceren van jong muzikaal en artistiek talent, zeker als het lokale artiesten zijn. De drie concertzalen liggen in een prachtige Kruidtuin met een glazen rotonde.

De Roma (Antwerpen)

De Roma is een echte volksschouwburg waar alle muziekgenres passeren: wereldmuziek, pop, klassiek maar ook jazz en rock. Theater, feestjes, cinema of buurtevenementen vinden ook een plek binnen de Roma.

Koninklijk Circus (Brussel)

Het Koninklijk Circus is een opmerkelijke zaal, niet enkel door zijn centrale ligging maar ook door zijn vorm: de zaal is bijna cirkelvormig. Daardoor geniet je in elke hoek (of boog) van de zaal van een perfect geluid en ideaal zicht op je favoriete bands.

OLT Rivierenhof (Antwerpen)

In de zomer geniet je in Deurne in het OLT Rivierenhof van meer dan 40 concerten in het unieke amfitheater. Alle genres worden er de hele zomer door afgevuurd op het publiek. Vanaf maart kan je terecht in een exclusieve muziekclub voor slechts 200 personen per avond om in intieme setting te genieten van je favoriete artiest.

VIERNULVIER (Gent)

De Vooruit vormt het kloppende hart van het kunstencentrum VIERNULVIER in Gent. In de zalen van de Vooruit passeren allerlei Belgische artiesten en buitenlands talent. Muziek is trouwens maar één van de vele kunstige expressies die de cultuurtempel aanbiedt.

La Madeleine (Brussel)

Net buiten het Centraal station in Brussel ligt La Madeleine, een intieme zaal waar allerlei genres langskomen. De focus ligt op franstalige artiesten en bands maar daartussen komen er ook grote internationale namen.

Het Depot (Leuven)

Verwacht je bij Het Depot aan de heetste Belgische (upcoming) artiesten en het beste van het buitenland. Met het uitgebreide concertaanbod, workshops voor artiesten en repetitieruimtes is Het Depot het muzikale hart van Leuven.

De Munt (Brussel)

Alle liefhebbers van klassieke muziek kunnen hun hartje ophalen in de Munt. Ze brengen eigen producties met een symfonisch orkest en ook kamermuziekensembles vullen de programma. Ze nodigen ook de beste ensembles van het buitenland uit naar de adembenemende schouwburg.

Ha Concerts (Gent)

De Handelsbeurs Concertzaal is een creatief muziekhuis waar allerlei muziekgenres zij aan zij staan. De artiesten en bands die er optreden zijn een weerspiegeling van wat er leeft in de diverse muziekwereld. Van lokale helden tot wereldmuziek, alles mag er zijn.