klassieke muziek

Dit zijn de plekken waar je klassieke muziek vindt

Klassieke muziek is overal: films, series, radio en reclamespots. Maar een klassiek concert bijwonen, dat is iets wat je ooit eens moet gedaan hebben. In deze vijf zalen vind je een uitgebreid aanbod aan klassieke muziek, in alle kleuren en geuren.

1. deSingel (Antwerpen)

deSingel verenigt grandeur en avontuur in een programma van internationaal theater, dans en muziek. Je krijgt er de meest toonaangevende klassieke ensembles te horen of net de concerten waarbij ze klassieke muziek willen uitdagen. In tien zalen krijg je zeker van elks wat wils.

 

2. Concertgebouw Brugge

Het Concertgebouw Brugge is een uniek, roodkleurig gebouw waar in de concertzaal en kamermuziekzaal het beste van klassieke muziek passeert. Ze hebben ook verschillende huisartiesten onder hun vleugels: Vox Luminis, Nadar Ensemble, Anima Eterna Brugge, Rosas en ECCE. 

 

3. BOZAR - Paleis voor Schone Kunsten (Brussel)

BOZAR, of het Paleis voor Schone Kunsten staat voor creatie, kwaliteit en een rijk artistiek aanbod. Het is de thuis voor de Belgian National Orchestra. Bovendien spelen de orkesten in een imposant gebouw, ontworpen door Victor Horta. Een complex met verschillende zalen, hoeken en kantjes, wat het een plezier maakt voor het oog om in rond te dwalen, op de maat van je favoriete componist.

 

4. Koningin Elisabethzaal (Antwerpen)

Met een akoestiek die bijna perfect is, en een gigantische publiekscapaciteit is de Elisabethzaal een bijzonder stuk erfgoed. Het is de thuishaven van de Antwerp Symphony Orchestra, het symfonisch orkest van Vlaanderen en ontvangt het hele jaar door de beste gezelschappen van over de hele wereld.

 

5. De Bijloke (Gent)

Muziekcentrum De Bijloke Gent is niet enkel een concertzaal maar ook een inspirerend centrum voor iedereen die van muziek houdt. Niet enkel klassieke muziek maar ook oude en hedendaagse muziek en jazz worden hier vaak opgevoerd. Het Symfonieorkest Vlaanderen heeft er zijn thuisbasis. Leuk weetje: de concertzaal zit in de vroegere ziekenzaal van de Bijlokesite.

 

Beleef weer meer

Lees gerust verder

Vragen die je niet durft te stellen over opera

Hier kan je opera gaan kijken