U bent hier:

Fietsen op zondag

Fietsen op zondag

Het is zomer, en dan mag de auto wel eens in de garage blijven. Neem liever de fiets: de wind in je haren, de zon op je gezicht en de picknickmand op je bagagedrager. Heerlijk! Wij geven speciaal voor jou een overzicht van de fijnste fietsroutes, ideaal voor een rustige zondag. Spring snel op je stalen ros en ontdek de mooiste plekjes van Vlaanderen

 

Met groen

Groene zondagsrijders kunnen kiezen voor een van de fietstochten van Ecocylco. Ze leiden je langs prachtige natuur in heel Vlaanderen, maar ook langs duurzame locaties, met een link naar fairtrade en lokale voeding. Als je de Limburgse natuur in wil duiken, neem dan C-mine als uitvalsbasis: van daaruit vertrekken verschillende fietsroutes door de mijnstreek of Nationaal Park Hoge Kempen

 

Met een hongertje

Van fietsen krijg je honger, dat is algemeen geweten. Sla dus gewoon twee vliegen in een klap en kies voor een culinaire fietsroute. Combineer een fietstochtje met een heerlijk driegangenmenu in Lille, Malle  of Zandhoven. Je kan ook naar Borgloon, waar je fietsroute geleverd wordt met een picknickpakket. Dorstig weer? Volg dan eens de Gouden Carolusroute: je tocht begint en eindigt bij Brouwerij het Anker in Mechelen, onderweg houd je nog even halt bij een whiskeystokerij. Een bob heb je alvast niet nodig!

 

Met een verleden

Vlaanderen heeft een rijk oorlogsverleden om op terug te blikken, en dat kan uiteraard ook vanop de fiets. Je kan fietsen langs de Ieperboog, het decor voor heel wat veldslagen tijdens de eerste wereldoorlog. In het Brugse Ommeland vind je een aantal fietsroutes onder de titel 't Groot Verzet, waarlangs je opmerkelijke gebeurtenissen en figuren uit de Groote Oorlog kan ontdekken. En ook in Tienen kan je al fietsend de Eerste Wereldoorlog herdenken langs de Getelinie: vergeten verhalen komen hier opnieuw tot leven.

Wie liever nog wat verder terug in de tijd gaat moet naar Tienen om te fietsen met de Gallo-Romeinen: je ontdekt er de overblijfselen van de Romeinse cultuur in het landschap en kan in het bijbehorende museum ook archeologische vondsten uit de streek bekijken. 

 

Met kunst

Cultuur en natuur zijn goede vrienden, dus waarom geen fietstocht combineren met een streepje kunst? Maak bijvoorbeeld eens een tour langs de vier Leuvense abdijen en ontdek de verborgen kunstparels die daar zomaar aan de muur hangen. In het Pajottenland (het Toscane van het noorden, al zeggen ze het zelf) kan je fietsen met Bruegel - of toch met zijn werk: cruise door het glooiende landschap en pauzeer af en toe bij de grote reproducties van zijn schilderijen. Dendermonde heeft dan weer een hoop binnen- en buitenlandse kunstenaars ingeschakeld voor het project Dolers: ze plaatsten installaties en landschapskunst langs een uitgestippelde fietsroute. 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

Alle fietstochten

woensdag 17 oktober 2018

Algemene Ledenvergadering

Vilvoorde, Herboristerie Helianthus te Houtem (aan de grens met Perk).

Lezing of congres

Van 15 maart 2018 tot 18 oktober 2018

Sportelen: fietsen 60+

Sint-Truiden, Veemarkt

Sportactiviteit

donderdag 18 oktober 2018

Fietsen langs het Jacob Jordaenspad (deel 1)

Kapellen, tegenover Sint-Dionysiuskerk, Antwerpsestraat 35, Putte (Nederland)

Begeleide uitstap of rondleiding

donderdag 18 oktober 2018

App-o-theker

Liedekerke, Vrijetijdshuis Liedekerke

Cursus of workshop

zaterdag 20 oktober 2018

Apps fiets- en wandelroutes

Beernem, Bibliotheek Beernem

Cursus of workshop

zaterdag 20 oktober 2018

Groepsfietstocht Fietsersclub vtbKultuur

Lochristi, Parking Bibliotheek Kon. Boudewijnlaan

Fiets- of wandelroute

zaterdag 20 oktober 2018

Flikkertocht - Nacht van de Duisternis

Tienen, Pand 10

Fiets- of wandelroute

zaterdag 20 oktober 2018

Fietstocht 100 jaar Groote Oorlog - Geannuleerd

Puurs, Fort van Liezele

Begeleide uitstap of rondleiding

Van 16 juni 2018 tot 20 oktober 2018

Buurtsport: wandeling

Beerse, Buurtsport

Sportactiviteit

zaterdag 20 oktober 2018

Nacht van de Duisternis

Melsbroek, Aan de kerk van Humelgem.

Begeleide uitstap of rondleiding

Bekijk alle activiteiten