U bent hier:

Fietsen op zondag

Fietsen op zondag

Het is zomer, en dan mag de auto wel eens in de garage blijven. Neem liever de fiets: de wind in je haren, de zon op je gezicht en de picknickmand op je bagagedrager. Heerlijk! Wij geven speciaal voor jou een overzicht van de fijnste fietsroutes, ideaal voor een rustige zondag. Spring snel op je stalen ros en ontdek de mooiste plekjes van Vlaanderen

 

Met groen

Groene zondagsrijders kunnen kiezen voor een van de fietstochten van Ecocylco. Ze leiden je langs prachtige natuur in heel Vlaanderen, maar ook langs duurzame locaties, met een link naar fairtrade en lokale voeding. Als je de Limburgse natuur in wil duiken, neem dan C-mine als uitvalsbasis: van daaruit vertrekken verschillende fietsroutes door de mijnstreek of Nationaal Park Hoge Kempen

 

Met een hongertje

Van fietsen krijg je honger, dat is algemeen geweten. Sla dus gewoon twee vliegen in een klap en kies voor een culinaire fietsroute. Combineer een fietstochtje met een heerlijk driegangenmenu in Lille, Malle  of Zandhoven. Je kan ook naar Borgloon, waar je fietsroute geleverd wordt met een picknickpakket. Dorstig weer? Volg dan eens de Gouden Carolusroute: je tocht begint en eindigt bij Brouwerij het Anker in Mechelen, onderweg houd je nog even halt bij een whiskeystokerij. Een bob heb je alvast niet nodig!

 

Met een verleden

Vlaanderen heeft een rijk oorlogsverleden om op terug te blikken, en dat kan uiteraard ook vanop de fiets. Je kan fietsen langs de Ieperboog, het decor voor heel wat veldslagen tijdens de eerste wereldoorlog. In het Brugse Ommeland vind je een aantal fietsroutes onder de titel 't Groot Verzet, waarlangs je opmerkelijke gebeurtenissen en figuren uit de Groote Oorlog kan ontdekken. En ook in Tienen kan je al fietsend de Eerste Wereldoorlog herdenken langs de Getelinie: vergeten verhalen komen hier opnieuw tot leven.

Wie liever nog wat verder terug in de tijd gaat moet naar Tienen om te fietsen met de Gallo-Romeinen: je ontdekt er de overblijfselen van de Romeinse cultuur in het landschap en kan in het bijbehorende museum ook archeologische vondsten uit de streek bekijken. 

 

Met kunst

Cultuur en natuur zijn goede vrienden, dus waarom geen fietstocht combineren met een streepje kunst? Maak bijvoorbeeld eens een tour langs de vier Leuvense abdijen en ontdek de verborgen kunstparels die daar zomaar aan de muur hangen. In het Pajottenland (het Toscane van het noorden, al zeggen ze het zelf) kan je fietsen met Bruegel - of toch met zijn werk: cruise door het glooiende landschap en pauzeer af en toe bij de grote reproducties van zijn schilderijen. Dendermonde heeft dan weer een hoop binnen- en buitenlandse kunstenaars ingeschakeld voor het project Dolers: ze plaatsten installaties en landschapskunst langs een uitgestippelde fietsroute. 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

Alle fietstochten

woensdag 20 maart 2019

Fietstocht Kesselse Bergen

Tienen, Sporthal

Sportactiviteit

vrijdag 22 maart 2019

Fietstocht naar Eghezée over de Ravels (58 of 70 km - 18 km/u)

Tienen, Houtemveld

Sportactiviteit

zaterdag 23 maart 2019

Toprit 150 en Voorjaarsrit

Maldegem, Sporthal MEOS

Sportactiviteit

zaterdag 23 maart 2019

Fietsen met gans de familie

Hoegaarden, Hoegaarden - Gemeenteplein

Fiets- of wandelroute

zaterdag 23 maart 2019

Nicole en Ingrid: Dwars door Siberië in -55°C, een tocht op leven en dood

Burcht (Zwijndrecht), OC 't Waaigat

Lezing of congres

zondag 24 maart 2019

Fietstocht Lardenoit

Stekene, Sportlokaal Schuttershof

Sportactiviteit

zondag 24 maart 2019

afgepeilde fietstochten ten voordele van DIABETES LIGA

Hoogstraten, sportclub FUN2MOVE

Sportactiviteit

maandag 25 maart 2019

Fietsclub 'De Kersecorftrappers'

Ieper, LDC De Kersecorf

Sportactiviteit

maandag 25 maart 2019

Fietstocht

Kuurne, Parking Nieuwenhuyse

Sportactiviteit

Van 8 januari 2019 tot 26 maart 2019

Fietsen 50+

Diepenbeek, 't Fonteintje

Fiets- of wandelroute

Bekijk alle activiteiten