U bent hier:

Fietsen op zondag

Fietsen op zondag

Fietsen op zondag

De zaligste lentetochtjes.


Geniet van je wandeling of fietstocht, maar denk aan de veiligheid:

  • Blijf zoveel mogelijk in je eigen buurt en vermijd te verre verplaatsingen.

  • Houd altijd afstand van andere wandelaars en fietsers (behalve je gezinsleden). Is dat niet mogelijk? Keer dan terug op een rustiger moment.

Lees alle maatregelen na op info-coronavirus.be


 

De wind in je haren, de zon op je gezicht en de picknickmand op je bagagedrager. Heerlijk! Wij geven speciaal voor jou een overzicht van de fijnste fietsroutes, ideaal voor een rustige zondag. Spring snel op je stalen ros en ontdek de mooiste plekjes van Vlaanderen

 

Met groen

Groene zondagsrijders kunnen kiezen voor een van de fietstochten van Ecocyclo. Ze leiden je langs prachtige natuur in heel Vlaanderen, maar ook langs duurzame locaties, met een link naar fairtrade en lokale voeding. Als je de Limburgse natuur in wil duiken, neem dan C-mine als uitvalsbasis: van daaruit vertrekken verschillende fietsroutes door de mijnstreek of Nationaal Park Hoge Kempen

 

Met een hongertje

Van fietsen krijg je honger, dat is algemeen geweten. Sla dus gewoon twee vliegen in een klap en kies voor een culinaire fietsroute. Je kan ook naar Borgloon, waar je fietsroute geleverd wordt met een picknickpakket. Dorstig weer? Volg dan eens de Gouden Carolusroute: je tocht begint en eindigt bij Brouwerij het Anker in Mechelen, onderweg houd je nog even halt bij een whiskeystokerij. Een bob heb je alvast niet nodig!

 

Met een verleden

Vlaanderen heeft een rijk oorlogsverleden om op terug te blikken, en dat kan uiteraard ook vanop de fiets. Je kan fietsen langs de Ieperboog, het decor voor heel wat veldslagen tijdens de eerste wereldoorlog. In het Brugse Ommeland vind je een aantal fietsroutes onder de titel 't Groot Verzet, waarlangs je opmerkelijke gebeurtenissen en figuren uit de Groote Oorlog kan ontdekken. En ook in Tienen kan je al fietsend de Eerste Wereldoorlog herdenken langs de Getelinie: vergeten verhalen komen hier opnieuw tot leven.

Wie liever nog wat verder terug in de tijd gaat moet naar Tienen om te fietsen met de Gallo-Romeinen: je ontdekt er de overblijfselen van de Romeinse cultuur in het landschap en kan in het bijbehorende museum ook archeologische vondsten uit de streek bekijken. 

 

Met kunst

Cultuur en natuur zijn goede vrienden, dus waarom geen fietstocht combineren met een streepje kunst? Maak bijvoorbeeld eens een tour langs de vier Leuvense abdijen en ontdek de verborgen kunstparels die daar zomaar aan de muur hangen. In het Pajottenland (het Toscane van het noorden, al zeggen ze het zelf) kan je fietsen met Bruegel - of toch met zijn werk: cruise door het glooiende landschap en pauzeer af en toe bij de grote reproducties van zijn schilderijen.

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.