U bent hier:

Fietsroute 't Groot Verzet'

Fietsen door bezet gebied ’t Groot Verzet’ Met fietsroutes in Gistel, Ichtegem, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem Met de handige, gratis brochure waarin alle tochten opgenomen zijn, ontdek je het lokale oorlogserfgoed van op de fiets. In de horecazaken verbonden aan het netwerk ’t Groot Verzet vind je verhalen terug over opmerkelijke figuren of gebeurtenissen uit WOI.
Gistel, Ichtegem, Koekelare, Kortemark, Torhout, Oudenburg en Zedelgem speelden elk op zich hun eigen, specifieke rol tijdens de Eerste Wereldoorlog. Via ’t Groot Verzet kan je kennismaken met het erfgoed en de verhalen die in deze regio nog overblijven uit die ellendige periode. Spring op je fiets en trek op ontdekkingstocht in eigen gemeente of in één van de buurgemeenten. Nog bestaande overblijfselen vertellen je ter plaatse hun oorlogsverhaal. Zo kom je langs verdwenen vliegvelden, pioniers- en krijgsgevangenenkampen, veldhospitalen, voormalige Kommandanturen, begraafplaatsen, herdenkingsmonumenten, …
Naast de korte beschrijvingen en het kaartje in de fietsbrochure is elke route ook volledig bewegwijzerd, zodat je altijd moeiteloos de juiste richting vindt. Elke fietstocht is een lus: je start en eindigt op dezelfde plaats. Onderweg kan je even halt houden in één van de aangeduide horecazaken. Bij een drankje of een hapje leer je lang vergeten verhalen uit de oorlog kennen. Ginter, de erfgoeddiensten van de Gintergemeenten en de regio Brugs Ommeland sloegen de handen in elkaar om deze verkenning niet enkel interessant, maar dus ook recreatief aangenaam te maken. Ideaal voor een namiddagje uit, dicht bij huis!

Kostprijs: gratis bij dienst Toerisme Kortemark, gemeentehuis, bibliotheek en LBC De Handzamevallei

Meer info via toerisme@kortemark.be of 0476 21 44 36

Info

Links
Waar OC Hemelsdale
Vladslostraat 9
8610 Werken

Hoe geraak ik hier?

Prijs gratis
Organisatie Toerisme Kortemark
Contact toerisme@kortemark.be
Trefwoorden Groote Oorlog, Bevestigd2020