De Schorre Provinciaal Recreatiedomein

De leukste buitenspeeltuinen in Antwerpen

Klimrekken, glijbanen, zandbakken, schommels, trampolines ... Niets zo leuk als een potje ravotten in een van deze speeltuinen in de provincie Antwerpen.

1. Het Zilvermeer in Mol

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol heeft een hagelwit strand, een groot meer vol bootjes en waterfietsen, en vooral veel avontuurlijke speeltuigen. Er is een aparte speeltuin op maat van peuters, een avonturenspeeltuin met kabelbanen en klimpalen, en zelfs een rolstoelvriendelijke waterspeeltuin.

2. Het Nachtegalenpark in Antwerpen

Het Nachtegalenpark in Antwerpen omvat de parken Middelheim, Den Brandt, Vogelenzang en Hortiflora, goed voor 90 hectare wandel- en speelplezier. Je vindt er grote grasvelden, een speeltuin met een gezellige brasserie erbij, en zelfs een klein dierenpark. 

3. De Schorre in Boom

In Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom vind je een grote buitenspeeltuin en in de zomer ook een blotevoetenpad. Ga op het domein ook zeker op zoek naar de zeven reusachtige trollen, gemaakt van gerecycleerd hout. 

4. Domein Tivoli in Mechelen

De kinderboerderij is het kloppend hart van Domein Tivoli: je kan er dieren knuffelen, met hun verzorgers praten en vergeten rassen zoals de Dendermondse eend of de Vlaamse geit ontmoeten. Achteraf leef je je uit in het speeldorp met burchten en loopbruggen, een avonturenparcours en een speelhoek op maat van de kleinste ravotters.