UiT

De 10 leukste uitstapjes met kinderen

Geen idee waarheen met de kinderen? Dit zijn onze favoriete uitstapjes voor het hele gezin, van musea tot speeltuinen.

2. Het Museum voor Natuurwetenschappen

Ooit al recht in de slurf van een mammoet gekeken, of oog in oog gestaan met een briesende buffel? Nee? Dan moet je dringend eens naar het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel, alias het Dinomuseum. Bewonder de reusachtige skeletten van echte dinosaurussen en blijf achteraf nog even plakken in het PaleoLAB van het museum: graaf fossielen op en onderzoek ze nauwkeurig, steek een skelet weer in elkaar of trek eens een prehistorische outfit aan. 

3. De ZOO van Planckendael

Met dierenliefhebbers is een bezoekje aan de ZOO van Planckendael dan weer een must. Hier kan je giraffen, (baby-)olifanten, koala's, pinguïns en al je andere lievelingsdieren bewonderen, en er zijn ook heel wat leuke speelplekjes om tussendoor in te ravotten. 

Hier leven de dieren echt in de natuur! Wat een mooi natuur-en dierenpark, met steeds tussenin een speel-of klimparcours voor de kids. Zij hebben er enorm van genoten, dus de ouders ook!

Mama Bea over Planckendael

4. Een van de blotevoetenpaden in Vlaanderen

Mag het wat avontuurlijker? Trek dan eens naar een van de acht blotevoetenpaden die Vlaanderen rijk is. Daar mag je naar zoveel je wil door modder en riviertjes ploeteren, over boomstammetjes klauteren en vooral veel lachen en gillen. 

8x blotevoetenpaden in Vlaanderen

5. Bokrijk

Een uitstapje naar Bokrijk is een reis terug in de tijd: gluur binnen in de huisjes waarin je (over)grootouders leefden, probeer traditionele volksspelen in de grote speelschuur, of reis nog wat verder terug in de tijd en duik in de schilderijen van Bruegel. 

Nog niet uitgespeeld na je bezoekje aan het openluchtmuseum? Op het domein van Bokrijk vind je ook een grote buitenspeeltuin. 

6. Het Gallo-Romeins Museum

Nog eentje voor de tijdreizigers: het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Hier ontdek je het verhaal van de mensen die in onze buurt leefden, van de prehistorie tot de Romeinse tijd. Verken alle hoeken van het museum tijdens een spannende fotozoektocht, of laat je op sleeptouw nemen door Bob de Graver, een grappige archeoloog die bij de boeiendste voorwerpen in het museum straffe verhalen kan vertellen. 

7. Een avontuurlijke buitenspeeltuin

Klimrekken, glijbanen, schommels, zandbakken, trampolines ... Niet zo leuk als een potje ravotten in een avontuurlijke buitenspeeltuin. Wij verzamelden alvast onze favoriete exemplaren in alle provincies. 

De leukste buitenspeeltuinen in alle provincies

8. Het Atomium

Het échte icoon van onze hoofdstad is volgens ons het Atomium - en Manneke Pis, natuurlijk. Die gigantische zilveren ballen zijn indrukwekkend voor een paar kinderogen. En die ogen worden alleen maar groter wanneer blijkt dat je er ook in kan, helemaal tot in de bovenste bol. Het prachtige uitzicht over Brussel krijg je er gratis bij. 

9. Een tochtig kasteel

Welk kind droomt er niet van om eens als ridder, prins of prinses in een kasteel te flaneren? Duik met de hele familie eens in de geschiedenis van een kasteel, een burcht, een abdij of zelfs een ondergronds paleis. 

De leukste kastelen om te bezoeken met kinderen

10. Een kinderboerderij

Een kleine dierenvriend in huis? Ga eens op ontdekking in een kinderboerderij! Want wie wordt er nu niet gelukkig van wollige schapen, schattige geitjes of kleurrijke exoten? 

De leukste kinderboerderijen