dans

Dans in Limburg

Wil je je graag laten meevoeren in een avond moderne dans, ballet of hiphop? Gelukkig is er in jouw provincie een groot aanbod aan dans, met voor ieder wat wils in elke programmatie. Wij zetten de prominente spots voor de dansliefhebber uit in jouw buurt even op een rij.

 

C-mine (Genk)

C-Mine is misschien wel dé Limburgse hotspot voor artistiek talent. De oude mijnsite werd volledig herbestemd en huist nu al wat hot and happening is binnen cultuur, recreatie en zelfs de bedrijfswereld. Design, film, beeldende kunsten en podiumkunsten, waaronder uiteraard ook dans, staan op het bezoekersprogramma. Hier kan je je dagen aan een stuk amuseren.

 

 

CCHA (Hasselt)

Tourt een nationaal of internationaal dansgezelschap in ons land, dan kan je er bijna zeker van zijn dat ze in Limburg hun opwachting maken in het Cultureel Centrum van Hasselt. CCHA is een open huis voor woord, muziek, dans en beeld en heeft een speciaal programma om ook jongeren warm te maken voor cultuur.

 

CCMM (Maasmechelen)

CCMM belicht het liefst alle aspecten van het cultureel spectrum: theater, muziek, beeldende kunst, literatuur, fotografie, film, comedy en alles daartussen. Ook dans kan niet ontbreken in dat uitgebreide aanbod. Je kan er grote werken van bekende artiesten zien, maar ook experimentele parels van jong talent krijgen een plaats op het podium. 

CC Muze (Heusden-Zolder)

Ook CC Muze in Heusden-Zolder schuwt het betere danswerk niet. En bovendien schemeren dans en beweging door in vele andere podiumoptredens. Een cultureel huis met een gevarieerd aanbod. En na een event kan je steeds terecht in het Muzecafé, waar je bovendien vele gratis optredentjes mee kan pikken.

 

Meer dansen of cultuur in Limburg?

Dit zijn de culturele centra in Limburg

Hier vind je de zotste feestjes in Limburg

Dit zijn de muziekcafés in Limburg