Musea met kinderen in de paasvakantie

9 musea waar kinderen welkom zijn in de paasvakantie

Je dacht dat musea enkel voor grote mensen waren? Helemaal niet! Deze musea verwelkomen ook tijdens de paasvakantie de kinderen met speurtochten, spelletjes en ander leuks.

1. Kijktocht in het Gallo-Romeins Museum

Bij de tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ hoort een speelse zoektocht. Met een boekje in de hand kom je langs tien voorwerpen. Van elk voorwerp zien jullie drie foto’s. Maar welke is de juiste?

Er is een kijktocht voor beginnende speurders en een voor meer ervaren speurneuzen. Uitgespeurd? Bij het onthaal krijg je een leuke beloning.

2. Overnachten in het MAS

Droom je ervan om eens in een museum te overnachten? Dat kan, in het MAS in Antwerpen

Ga op speurtocht in de expo 'Iemand thuis?', luister naar het verhaal van de rioolkrokodil en maak een dromenvanger. Hang die boven je bed en al je slechte dromen worden gevangen in het web.

Je sluit de avond af met een spannend verhaal en een warme chocolademelk op het dak

3. Lente in het Natuurpunt Museum

Het Natuurpunt Museum in Turnhout viert de lente met activiteiten voor curieuzeneuzen. Werk mee aan de bloemenweide, kom snoezelen tussen de natuur en ontdek of je groter, sterker, sneller of slimmer bent dan de dieren die in de museumtuin wonen.

4. Met de schildersschort in Mu.ZEE

In Mu.ZEE in Oostende bekijk je samen met een gids gekke details en kleuren in de schilderijen van Raoul De Keyser. Nadien trek je zelf een schildersschort aan. Duik met je familie het atelier in en schilder samen aan de schildersezel

5. Mutsjes en diertjes vilten in Stadsmuseum Lier

In Lier zijn ze erg fan van schapen, en in het gezellige Stadsmuseum van Lier valt altijd wel iets wolligs te beleven.

In de paasvakantie kan je zelf aan de slag met verse schapenwol. Vilt je eigen diertje of maak een vilten mutsje om je gekookt eitje warm te houden.

6. Verrassingskoffers in het Coudenbergpaleis

Het Brusselse Coudenbergpaleis is een mysterieus ondergronds kasteel. En het wordt nog spannender, want er zijn verschillende koffers verstopt. Ga met een sleutelbos op pad en open alle koffers. Daarin vind je verrassende spelletjes, raadsels en verhalen. 

7. Het verhaal van Gent in het STAM

Door het STAM in Gent loopt een speels kinderspoor om op eigen tempo de museumzalen te verkennen. Tijdens de paasvakantie kan je met een gids op pad voor extra veel plezier. Met opdrachten en verhalen spelen de gidsen in op hun publiek.

Een ontdekkingstocht waarin je samen sporen zoekt, maakt en nalaat.

8. Striptoer in het Suske en Wiske Museum

In de oude villa van Willy Vandersteen in Kalmthout vind je het Suske en Wiske museum. Je ontdekt er wat je allemaal nodig hebt voor een goed stripverhaal. Da's het begin van een eigen avontuur, waarbij een reis met de teletijdmachine natuurlijk niet mag ontbreken. 

9. Beestenboel in museum KOERS.

De Haai van Messina, de Arend van Toledo of de Leeuw van Vlaanderen: het zijn onheilspellende bijnamen van wielrenners. Het peloton is één bonte beestenboel. Wist je dat een das in 1980 het WK wielrennen won en in 2006 een krekel zich tot wereldkampioen kroonde? 

Ontdek tijdens de paasvakantie het beestig kantje van de wielersport. De vrolijke dierenvrienden van KOERS nemen je mee op sleeptouw met leuke doe-opdrachten en dompelen je volledig onder in de dierenwere…euh wielerwereld.

Reeks
Lente