U bent hier:

Gallo-Romeins Museum

6 jaar

Tentoonstelling Geschiedenis

In het Gallo-Romeins Museum maak je kennis met de fascinerende wereld van het verre verleden. Je ontdekt er het oudste spoor van menselijk leven in de regio: een vuistbijl van meer dan 500 000 jaar oud. Het begin van een boeiend verhaal over het leven van de mens, van in de prehistorie tot en met de Romeinse periode. Kinderen komen in het recent vernieuwde museum ruimschoots aan hun trekken. Er zijn leuke animaties en computergestuurde interactives, verrassende maquettes en levensechte poppen. Kortom: het Gallo-Romeins Museum is een plek waar het fijn is om vele uren door te brengen met het hele gezin. Niet voor niets werd het in 2011 uitgeroepen tot European Museum of the Year.
Voor kinderen en jongeren

Schoolvakanties

Tijdens de schoolvakanties doet het museum er vaak nog iets bovenop. Zo is er de workshop Archeoloog voor één dag. Gewapend met meetlint, schopje en truweel graven kinderen met hun ouders naar schatten uit het verre verleden. Tieners kunnen het museum al gamend exploreren, met een handpalmcomputer. Check de website voor concrete informatie over deze programmas.

Origineel verjaardagsfeestje

Vier je verjaardag in het Gallo-Romeins Museum! Eerst trek je een Romeinse outfit aan. Gids Flavius of Julia neemt je mee naar de tentoonstellingszalen. Je komt er alles te weten over hoe de Romeinen hun feestjes bouwden. Daarna is het tijd voor een creatief atelier. Je maakt een masker van het slangenmonster Medusa. Als jarige kruip je in de huid van de held Perseus. Slaag je erin om met je zwaard Medusa te onthoofden? Het feest eindigt met frietjes of pannenkoeken in het Museum Kafee.

Jongeren-Actie-Team

Het Jongeren-Actie-Team is een losse vereniging van kinderen tussen 7 en 14 jaar die geboeid zijn door geschiedenis en archeologie. Meld je aan via de website en je krijgt een uitnodiging voor de volgende activiteit.

Info

Links
Waar Gallo-Romeins Museum
Kielenstraat 15
3700 Tongeren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Dinsdag - vrijdag van9:00tot17:00
  • Zaterdag - zondag van10:00tot18:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 6+
Prijs
Kinderen en jongeren tot 26 jaar: € 1,00
€ 1,0
Organisatie Gallo-Romeins Museum
Contact grm@limburg.be
+32 12 670 333
Trefwoorden ook voor kinderen, museumpas, Bevestigd2020
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Gallo-Romeins Museum op UiTmetVlieg.be