Paradise City Festival

8 festivals op bijzondere locaties

Als festivalliefhebber koop je je ticket niet alleen voor de muziek. Minstens even belangrijk zijn het samenzijn met vrienden, kuieren in het festivaldorp, rondhangen op de camping en veel te lang twijfelen welk eetstandje de lekkerste hap biedt. Deze festivals hebben nog net iets extra: een locatie die tot de verbeelding spreekt.

 

1. Pal onder het Atomium: Couleur Café

Belgischer kan een locatie niet zijn. Vlak onder het imposante Atomium vind je tijdens Couleur Café typisch Brusselse ambiance in festivalvorm. Een gemoedelijke sfeer en heerlijk eten - hier geen slappe festivalfrieten maar knapperige wok en pittige chili.

En de muziek? Die is eclectisch: drie dagen lang geniet je van funk, hiphop, reggae, dance, dub, soul, latin en blues. Zwangere Guy, Shaggy en Youssou N'dour prijken al op de affiches.

 

2. Het Stadsmuzikantenfestival: in een charmant Begijnhof

Tijdens het Stadsmuzikantenfestival in Tongeren worden zeven bands en muzikanten heel even (weer) straatmuzikant: ze maken muziek in het charmante begijnhof. Ideaal voor een gezellige stadswandeling: laat je leiden door je oren en blijf even staan om jong muziektalent te ontdekken. 

 

3. Rond de vijver van Kasteel Ribeaucourt: Paradise City

Paradise City vindt plaats bij het Kasteel de Ribaucourt, een uitgestrekt domein met een rijke geschiedenis en vooral een prachtige vijver. Het is het magische decor voor een uiteenlopende line-up met elektronische muziek van binnen- en buitenlandse dj's.

De organisatoren zetten hard in op het verkleinen van hun ecologische voetafdruk, via inspanningen voor openbaar vervoer, energiebesparing, afvalbeperking en duurzame voeding. Het festival is dan ook erkend als het groenste festival in België en zelfs een van de duurzaamste ter wereld.

 

4. Suikerrock: met zicht op de suikerraffinaderij

Suikerrock is een vaste waarde op de Vlaamse festivalkalender. 35 jaar lang palmde het festival de Tiense Grote Markt in. Dit jaar verhuist de organisatie naar het Bietenplein, een gigantisch groot terrein waar tijdens de bietencampagne de suikerbieten afgeleverd worden. Via een reuzenrad van 32 meter hoog kan je de hele fabriek én de skyline van Tienen bewonderen.

Op het programma staan traditiegetrouw Belgische en internationale topacts: dit jaar o.a. Therapy?, The Chemical Brothers, Tom Jones, Clouseau en De Kreuners.

 

5. Op het strand: Bomboclat

Bomboclat biedt zee en strand als decor, met een soundtrack van zwoele afrobeats en dancehall. Wie over vlotte moves beschikt, kan zich aan de dance battle wagen (na inschrijving).

Ook kinderen zijn welkom, want met een uitgebreide kids corner met workshops en animatie zet Bomboclat hard in op familievriendelijkheid.

 

6. Voodoo Village, aan het mystieke 's Gravenkasteel

Op Voodoo Village is beleving en inkleding minstens even belangrijk als de muziek. Het bos en het domein van 's Gravenkasteel in Humbeek wordt prachtig benut voor de 5 podia met techno en deep house, maar ook voor plekjes om uit te rusten.

Wie helemaal in de sfeer wil komen, kan met de Voodoo Boat naar het festival varen vanuit Brussel, inclusief hapjes en muziek uiteraard.

 

7. In verborgen tuinen en parken: Whispering Leaves

Whispering Leaves brengt intieme, rustige nazomerconcerten op unieke plekken: privétuinen, kloostertuinen, verborgen parken, binnenhofjes ... 

Het programma voor dit jaar is nog niet bekend, maar vorig jaar kon je genieten van ongedwongen klassiek, kleinkunst of Franse chanson

Whispering Leaves vormt een soort voorprogramma van het beroemde OdeGand, met een al even bijzondere locatie: muzikale verwondering op en rond het Gentse water.

 

8. Doel Festival: in het verlaten havendorp

Nieuw dit jaar is Doel Festival, van dezelfde organisatoren als Paradise City. Verwacht geen spectaculaire podia en drukke randanimatie, maar een kleinschalige setting die de sfeer en architectuur van Doel tot zijn recht laat komen. Het dorp is de belangrijkste headliner, aldus de organisatoren. Verder is nog weinig bekend over het festival - mysterieus.

Ontdek meer festivals

 

Beleef Weer Meer

Reeks
Een onvergetelijke festivalzomer