U bent hier:

7 culinaire zomerfestivals

7 culinaire zomerfestivals

De smaak van de zon

Op de een of andere manier gaat een lekker weertje goed samen met lekker eten. Ok, een smeuige stoofpot is in de winter ook niet mis, maar als je het ons vraagt degusteren wij liever een originele salade, een frisse poot gepelde garnalen of een verrassing uit de wereldkeuken op een zonnig terras. Geen toeval dus dat het de komende maanden barst van de culinaire festivals en smakelijke evenementen - veelal in open lucht en tegen een spotprijsje.

Wij lijstten de 7 must-tastes voor je op!

 1. Gent smaakt

  Gent valt komend weekend in de smaak bij iedereen. Dat is niet moeilijk, aangezien zelfs de chefs van het hoogste kaliber afzakken naar het culinair festival Gent smaakt. En wat nog beter is: je kan ervan proeven, maar er ook van leren in een van de workshops. Bovendien worden naast de smaakpapillen ook de oren geprikkeld, met beats recht van de draaitafel. Wat wil een mens nog meer in zijn weekend?

 2. à l'Ostendaise
  Een bakje geirnaerts bestellen in Oostende kan iedereen, maar er zit veel meer lekkers in de Noordzee dan je denkt. Het culinaire initiatief A l’ostendaise daagt Oostendse chef-koks uit om creatief aan de slag te gaan met minder gekende vissoorten en schaaldieren – en het publiek kan daar volop van meegenieten. Twee dagen lang kan je op het Zeeheldenplein komen proeven van topgerechten aan zeer democratische prijzen. Je komt er ook meer te weten over dat mysterieuze en romantische beroep van de visser en over zijn vakmanschap.

 3. Hapje tapje

  Op 5 augustus moet je in de stad van het bier zijn - in Leuven dus  - voor de traditionele biermarkt en Barmannenrace. Wie niet houdt van bier moet niet wanhopen: hij komt ruimschoots aan hun trekken met het gastronomische parcours vol culinaire proevertjes.

 4. Foodtruck festivals

  Ze zijn koddig, ze zijn hip, ze zijn overal om je te bedienen met de meest uiteenlopende spijzen en dranken: de foodtrucks. Ontdek hier waar je die weldadige wagentjes allemaal kunt vinden!

 5. Barrio Cantina

  De hele wereld in een Citroën HY: dat is het concept van the king of foodtrucks, de Barrio Cantina. De wagentjes brengen eetconcepten met frisse namen als 'De Burgerlijke Stand', 'Friet en Ballen', 'Hieper de Pieper' of 'The Dutch Weed Burger' tot bij jou. Het proeven waard!

 6. Antwerpen proeft

  Als Gent smaakt, dan moet Antwerpen proeven natuurlijk - 't zal nog niet zijn. In 't Stad pakt 'de grootste culinaire show van België' uit met grote namen als Sergio Herman, Piet Huysentruyt en Jeroen Meus. Gratis kookdemonstraties en interactieve workshops zijn andere attracties van het vierdaagse festival aan de Waagnatie, dat  zowel outdoor als indoor plaatsvindt.

 7. Amuse
  Op het Hasseltse wereldfeest Amuse gaat het niet om culinair plezier alleen - met elke hap weet je dat je een project in het Zuiden ondersteunt. Zo kan je zelf ondervinden dat producten van eerlijke handel niet alleen ‘goed’, maar ook lekker zijn! Dat smaakt dubbel zo lekker, toch? 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

 

7 culinaire zomerfestivals