Activiteiten met baby's en peuters

7x leuke uitstapjes met baby's en peuters

Een baby of peuter in huis hoeft geen reden te zijn om nergens naartoe te gaan. Integendeel! Van deze leuke activiteiten kan je samen met je mini genieten.

1. Op ontdekking in een museum

Baby’s en peuters zijn elke dag volop bezig met het verkennen van de wereld om hen heen. In Stadsmuseum Lier vind je een parcours speciaal gemaakt op maat van kleine ontdekkers vanaf 6 maand.

Ontdek speels de wonderlijke wereld van wol in 4 zintuiglijke stops.

2. Voelboekjes en voorleesplezier

Zelfs voor de allerkleinsten die nog maar weinig taalbegrip hebben, kunnen boekjes al heel leuk en leerrijk zijn. Veel bibliotheken organiseren daarom Boekstart-momentjes.

Kruip heerlijk knus tegen elkaar aan en geniet samen van verhalen, liedjes, versjes en prenten.

4. Een eerste (interactieve) concertervaring

Muziek is een universele taal en dat geldt ook voor baby’s en peuters. Tijdens de voorstellingen van Klankennest en Wonderland Collectief, nemen muzikanten en/of dansers hen mee in een wondere wereld van ritme en melodie.

Door met verrassende improvisaties op de bewegingen en geluiden van de baby’s in te spelen, ontstaat een ontroerende dialoog

7. Theater dat tot de verbeelding spreekt.

Ga mee op avontuur tijdens ‘Sneeuw!’. Deze fabelachtige, interactieve peutervoorstelling met weinig woorden en sterke beelden vol muziek en kleuren ademt de sfeer van het verre Noorden, stil en sprookjesachtig. Kindjes vanaf 1,5 jaar zullen hun ogen uitkijken.

Nog meer leuke activiteiten met je baby of peuter

2 jun - 16 jun

Babymassage

Ranst