MIMA

7 musea voor tieners

Prille tiener in huis? Deze musea verwennen ook kinderen tussen 10 en 12 met technische snufjes, zotte activiteiten of gewoon boeiende verhalen. Wedden dat je ze daarvoor wél de deur uit krijgt?

4. Met je smartphone naar het Yper Museum

In het Yper Museum, dat met veel enthousiasme over het ontstaan en het verhaal van Ieper vertelt, zijn ook tieners meer dan welkom. Via een app word je er op sleeptouw genomen door drie Ieperse jongeren: ze nemen je mee naar de spannendste plekjes in het museum en dagen je uit met opdrachten.

5. Tiktokken in het MSK

Discussies over schermtijd laat je beter thuis als je naar het MSK in Gent trekt, want daar worden jullie uitgedaagd om aan de slag te gaan met Tiktok en Instagram. Zo worden die oude kunstwerken meteen een pak interessanter, en met wat geluk levert het ook nog wat leuke familiefoto's op. 

6. Speuren in de Plantentuin

Een uitdagende GPS-zoektocht neemt je mee naar de mooiste plekjes in de Plantentuin van Meise. Kraak je hersenen en los de breinbrekers op die naar de juiste coördinaten leiden.

7. Sneakers spotten in Eperon d'Or

Sneakerfanaat in huis? Eperon d'Or in Izegem vertelt over de boeiende geschiedenis van de sneaker: ooit gewoon een sportschoen, vandaag zo veel meer. In de oude schoenfabriek word je getrakteerd op allerlei weetjes en boeiende verhalen, en natuurlijk zijn er ook heel wat zeldzame schoenen om te bewonderen. 

Je kan ook regelmatig een workshop volgen in het museum: pimp je eigen sneakers en maak er een echt kunstwerk van. 

Tot za 14 sep 2024

Sneaker Gold

Izegem
Tentoonstelling
22 apr
Afgelopen

Workshop customize sneakers for fun! By Tazz Customs

Izegem
Cursus met open sessies

Bezoek gratis meer dan 230 Belgische musea, inclusief bijna alle musea hierboven.

Koop hier je museumpas
Reeks
Museum