Museumcafé Huis van Alijn

7 musea met een gezellig terras

Eindelijk weer voor een terrasje. En dat kan natuurlijk ook in combinatie met een museumbezoek. Deze musea hebben een heerlijk terras om voor, tijdens of na je wandeling door het museum te genieten van een drankje.

1. Even uitblazen in Roeselare

Het KOERSmuseum in Roeselare is de ideale bestemming voor fietsliefhebbers, en het bijbehorende KOERSkaffee al helemaal.

In het museum ontdek je de rijke koersgeschiedenis van België, op het terras geniet je van een wielerbiertje en een rijsttaartje. De ideale bevoorrading om vervolgens op je zadel te springen voor je eigen fietstocht.

2. In een binnentuin in Gent

Het Huis van Alijn is een charmant volkskundemuseum over het dagelijkse leven van vroeger in de Gentse binnenstad.

Op de middeleeuwse binnenplaats kun je je neervlijen op het terras van een authentiek volkscafeetje, uitgebaat door vrijwilligers, met lekkere streekproducten op de kaart.

3. Uitwaaien in Antwerpen

Het MAS is een museum vol kunst, geschiedenis en verhalen over de stad. Je bezoek eindigt bovenop het imposante gebouw, waar je een panoramisch uitzicht over de stad hebt. Daal daarna weer af naar de begane grond, voor het zonnige terras van Café Storm. 

4. Streekproducten in Kortrijk

Texture vertelt het verhaal van de linnen- en vlasnijverheid in de streek. In het oude vlasverzendhuis leer je hoe het linnen uit Vlaanderen de hele wereld veroverde, en hoe we vandaag nog altijd vlas gebruiken.

En op het gezellige terras van de museumbistro Kaffee Damast is het heerlijk genieten van de zon en Kortrijkse streekproducten - vlaskaaskroketje, iemand?

5. Uniek uitzicht over Brussel

Als je KBR Museum bezoekt, mag een terrasje bij Albert niet ontbreken: het vernieuwde restaurant op de 5e verdieping van dit monumentale bibliotheekgebouw op de Kunstberg. Bij je ontbijt, lunch of stukje taart geniet je hier van een prachtig uitzicht over de stad.

6. Een druppeltje in Hasselt

Na een bezoek aan het Jenevermuseum kan je in het proeflokaal kiezen uit maar liefst 100 jenevers. Altijd welkom voor een druppel op het zomerse terras. Na je terrasje kan je ook via de alcoscan testen of je je wel in het verkeer mag begeven. 

7. Een groene oase in Meise

De Plantentuin is een museum van tienduizenden planten, op een domein van 92 hectare. Het terras van de Oranjerie is er bovendien elke dag open, ideaal voor tussendoor.

Picknicken kan aan de tafels en banken op het binnenplein van het Pachthof, nabij de Tuinwinkel. Daar kan je ook een warm drankje bestellen.

Schenk een bezoekje aan meer dan 230 Belgische musea, inclusief alle musea hierboven.

Geef een museumpas cadeau
Reeks
Museum