Hidrodoe

6 leuke alternatieven voor een binnenspeeltuin

Een binnenspeeltuin is voor kinderen het ultieme vermaak op een druilerige vakantiedag. Maar wist je dat er ook heel wat leuke (en gezelligere) alternatieven zijn?

1. Kidsproof ontbijten of lunchen in een familiecafé

Op restaurant gaan met jonge kinderen is meestal een vermoeiende onderneming. Maar niet in de gezellige familiecafés Kokon (Herzele) en Zelda & Zorro (Gent, Berchem & Evergem).

Je kroost amuseert zich te pletter in de originele speelruimte, terwijl jij vanop afstand meegeniet en in een huiselijke sfeer kan bijpraten met je gezelschap. Ontdek ook het leuke aanbod aan creatieve workshops voor kids.

2. Zelf experimenteren in Technopolis & Hidrodoe

Heb je een kleine wetenschapper in huis die niets liever doet dan experimenteren en dingen ontdekken? Dan is deze tip voor jou!

Neem een duik in de wondere waterwereld van Hidrodoe. Of breng een bezoekje aan Technopolis, waar kinderen zelf een vliegtuig aan de grond zetten, een dutje doen op een spijkerbed, of fietsen over de Grand Canyon in VR.

23 dec 2022 - 5 mrt
Afgelopen

Hartje Winter in Hidrodoe

Herentals
Spel of quiz
19 dec 2022 - 31 dec

Technopolis... en alles wordt logisch! Zeker in onze vernieuwde hoofdexpo

Mechelen
Tentoonstelling

4. Legoland in het klein

Legoland Denemarken is wat ver voor een daguitstap, maar sinds 2022 is er een alternatief in eigen land. Het LEGO Discovery Centre in Brussel is een indoorpark vol bouw- en speelplezier.

Met een 4D-cinema, een treintje doorheen een LEGO-wereld, een stad vol bekende gebouwen in LEGO en natuurlijk heel veel plekken om zelf aan de slag te gaan met bouwsteentjes en minifiguurtjes, zal elke speelvogel hier z'n hartje kunnen ophalen. 

5. Museumpret voor jong en oud

Zin in een leuke én leerrijke uitstap? Heel wat musea bieden originele kinderactiviteiten en familievriendelijke expo's aan.

Bewonder bijvoorbeeld reusachtige skeletten van dinosaurussen in het Museum voor Natuurwetenschappen, ga op schattenjacht in Museum M, maak zelf kunst in het S.M.A.K., of ga knikkeren in een levensecht Bruegel-schilderij in het Speelgoedmuseum

Ontdek de 10 leukste musea voor kinderen

6. Activiteiten in de bibliotheek

In de bib kan je niet alleen vers leesvoer halen voor je oogappels. Vaak zijn er ook heel wat leuke activiteiten te doen, zoals leesuurtjes, poppentheater, (knutsel)workshops, filmvoorstellingen, enz. Check zeker eens de agenda.

Morgen

#Biblabo: Maak je eigen lamp

Kortrijk
Lessenreeks

Nog meer leuke activiteiten met kinderen