U bent hier:

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Het tweejaarlijkse Wintervuur is er pas weer in 2019. Maar er valt in Antwerpen nog meer dan genoeg winters plezier te beleven om van die koude decemberdagen een spetterend feest te maken. Van 8 december tot 6 januari verwelkomt Antwerpen je in een magisch winterwonderland

Elke dag is er wel iets om van te genieten, van de meest verrassende theatervoorstellingen over straffe circusacts tot wondermooie concerten en fonkelende vuren

Openingsfeest

Op 8 december zingen tientallen koren op 7 verschillende podia in de stad de winterfestiviteiten in gang. Van gospel over klassiek tot engelachtige kinderstemmen. De apotheose zal plaatsvinden op het Operaplein met K’s Choice en een pop-up koor van honderden zangers.   

 

De klassiekers

  • Van de Groenplaats over de Grote Markt naar het Steenplein: een 90-tal standhouders verwelkomen je op de kerstmarkt met open armen aan hun kramen met ambachtelijke producten, leuke hebbedingetjes en originele kerstgeschenken.
  • Toe aan wat rust? Drink iets op het warme terras van de winterbar aan de ijspiste op de Groenplaats. Het zicht op de kathedraal krijg je er gratis bij.
  • Ook in de winter is de foor reuzegezellig. Zeker als je al die attracties kunt beleven vlak langs de Schelde op de Jordaenskaai.
  • Met een hoogte van 55 meter garandeert het reuzenrad op het Steenplein je prachtige vergezichten over winters Antwerpen. Een ritje in het reuzenrad is altijd de moeite waard. 
  • Het is een jarenlange traditie: Antwerpen trakteert je met oudjaar op een groot vuurwerk vanop de Schelde, iets voor middernacht ter hoogte van de Voetgangerstunnel.

 

Tijd voor actie!

  • Baantjes schaatsen onder het waakzame oog van Rubens. De 1200 m² grote, overdekte piste op de Groenplaats is niet voor niets een van de mooiste in de Benelux.  Alpen zul je in Antwerpen niet vinden, maar hellingen wel.
  • Nieuw dit jaar is een winters luisterverhaal dat je tijdens de winterperiode op allerlei plekken in de stad kunt ontdekken en beluisteren.
  • Op het Koningin Astridplein kun je in de schaduw van ’s werelds mooiste station op een band razendsnel een parcours afglijden. Kicken!
  • Op het Steenplein worden kinderen verwend in de gezellige spiegeltent met een kinderhoek met ballenbad, glijbaan en knutsel- en leeshoek. Iets drinken? Installeer je binnen of op het terras met heerlijke vuurelementen.

 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Geen resultaten gevonden.
Winter in Antwerpen