U bent hier:

Wat te doen op 11 november?

Wat te doen op 11 november?

Wat te doen op 11 november?

Geen idee waarheen op Wapenstilstand? Dit zijn onze vier tips, van een bijzondere loopwedstrijd tot de musea die wél open zijn.


1. Een rondje lopen

Officieel is Bokrijk al aan zijn winterslaap begonnen, maar op 11 november zwaaien de poorten van het Openluchtmuseum nog één keer open voor de Bokrijk Run. Dit jaar staat de loopwedstrijd helemaal in het teken van Bruegel: je loopt door de wereld van de Vlaamse Meester, en ook dwars door de huisjes van het museum.

Onderweg word je aangemoedigd door de historische personages en nog snel gewijd door de pastoor, en achteraf mag je smullen van een breugeliaans maal. Loopschoenen vergeten? Niet erg, je kan ook wandelen - of supporteren.  

 

2. Naar het museum

Een museum vinden dat open is op maandag is niet simpel, en als die maandag ook een feestdag is kan je het helemaal vergeten. Of toch niet? Wij schieten ter hulp met vijf musea op die wél open zijn. Graag gedaan. 

  1. De meest toepasselijke optie: In Flanders Fields Museum Ieper. Het museum neemt je mee naar de Westhoek tijdens de Eerste Wereldoorlog, en vertelt vooral de getuigenissen van gewone mensen. Beklim ook zeker even het Belfort voor een uitstekend uitzicht over de stad en de omliggende slagvelden.

  2. In Museum M in Leuven bewonder je het werk van de middeleeuwse beeldsnijder Jan Borman (en zijn zonen), maar ook het hedendaagse oeuvre van Nel Aerts vol collages, textiel, schilderijen en performance. 

  3. Het Gallo-Romeins museum in Tongeren neemt je dan weer mee naar het Roemenië van de Klassieke Oudheid: Dacia. Bewonder de magniefieke goud- en zilverschatten van de Roemeense Romeinen en duik in het landschap van toen. 

  4. Het Design Museum Gent toont met twee nieuwe tentoonstellingen prachtige fauteuils van de Italiaans-Braziliaanse architect Lina Bo Bardi, en de beginselen van het grafisch ontwerp in België.  

  5. Het Huis van Alijn blikt ten slotte terug op de legerdienstmet een expo vol verhalen. Laat je medisch keuren, oefen de dril en poets je schoenen, zodat je aan het einde van de tentoonstelling kan afzwaaien.

Als je je museumpas meeneemt, kan je al deze musea bovendien helemaal gratis bezoeken.

 

3. Een jazzlegende

Zin in een streepje jazz op je vrije maandag? Dan kan je best een tripje naar Kortijk plannen, want daar verwelkomt de gloednieuwe Jazz Cats-club niemand minder dan de virtuoze bassist Avishai Cohen. Hij speelt er twee zeldzaam intieme concerten om zijn nieuwe album Arvoles voor te stellen. 

 

4. Een supersonische fietstocht

Kunstenfestival AMOK duikt ook op 11 november overal op in Brugge. Bespeel een doe-het-zelf-muziekinstallatie en maak je eigen sample, of ga op tocht langs drie bijzondere klankperformances. Liever wat actiever? Laat je dan rondleiden door een sonic bikedie verhalen vertelt zolang je blijft trappen. 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Alle activiteiten op 11 november

Van 23 oktober 2019 tot 12 november 2019

Torpedo

Leuven, Cinema Zed

Film

Van 7 november 2019 tot 12 november 2019

Bala

Hasselt, Kinepolis Hasselt

Film

Van 2 oktober 2019 tot 12 november 2019

Portrait de la jeune fille en feu

Kortrijk, Budascoop

Film

Van 7 november 2019 tot 12 november 2019

Doctor Sleep

Antwerpen 3, Kinepolis Antwerpen

Film

Van 14 augustus 2019 tot 12 november 2019

Once Upon A Time ... In Hollywood

Laken, Kinepolis Brussel

Film

Van 6 november 2019 tot 12 november 2019

The Room

Antwerpen 3, Kinepolis Antwerpen

Film

Van 27 september 2019 tot 12 november 2019

Het verhaal van de drie diamanten

Elsene, Flagey

Film

Van 11 november 2019 tot 12 november 2019

ça: chapitre 2 - OV

Laken, Kinepolis

Film

Van 11 november 2019 tot 12 november 2019

Once Upon A Time ... In Hollywood - OV

Laken, Kinepolis

Film

Van 9 november 2019 tot 12 november 2019

Kevin Trappeniers

Hasselt, Cultuurcentrum Hasselt

Theatervoorstelling Tentoonstelling

Bekijk meer tips