U bent hier:

Wat te doen op 1 november?

1 november-blues?

Plof! Een vakantiedagje, zomaar midden in je week: dat is dit jaar 1 november. Geweldig, maar wat kan je behalve lang uitslapen en wat rondhangen in huis nog allemaal doen in de buitenwereld? Heel veel, want niet alleen de chrysantenverkopers hebben het druk, ook in de culturele sector wordt er hard gewerkt op 1 november.
We lijsten even wat ideetjes voor je op, die te maken hebben met Allerheiligen - of net niet.

Naar het kerkhof...

  • Reveil Een fantastisch idee is dit: maak van die Allerheiligen een dag die wat meer om het lijf heeft dat de kerkhofbezoekjes en het neerleggen van wat bloemen. Dankzij Reveil zullen overal in Vlaanderen op 1 november begraafplaatsen het bezoek krijgen van dichters, muzikanten en vertellers, die met discrete eerbied een intiem concert brengen of enkele poëtische woorden plegen. Omdat kunst ook op zo'n dag van rouw de mensen bij elkaar brengt, tiens.

  • Dia de los Muertos In de Roma weten ze wat de dag van de doden nodig heeft: een steengoed feestje. Het Borgerhoutse huis neemt de Mexicaanse traditie van feesten over en programmeert twee exclusieve bands: Orkesta Mendoza en Mariachi Reloaded. In de Casino in Sint-Niklaas en in de Centrale in Gent vinden een paar dagen later gelijkaardige uitspattingen plaats!

  • Begraafplaatsacties 11.11.11 In Genk weten ze dat denken aan de dood ook doet denken aan het leven, dus 1 november is een geschikte dag voor bewustmaking rond het leven dat onze medemensen in het Zuiden noodgedwongen moeten leven. De hele dag zijn er rond de begraafplaatsen acties die je de kans geven daar iets aan te veranderen.

... of net niet

  • Big Bang Antwerpen  Antwerpen ontploft! Big Bang is het festival dat jonge kinderen in contact probeert te brengen met alle mogelijke en onmogelijke vormen van muziek. Rondspringen in het Hoppeslot, wiegen in de muzikale Rocking Chair of genieten van de kindermuziekvoorstelling 3ACH door Zonzo Compagnie - het kan allemaal.

  • Première INUK In Oostende gaat een nieuwe voorstelling in première van Studio Orka - misschien wel het populairste jeugdtheatergezelschap van het moment. Voor INUK trok het gezelschap naar plekken waar kinderen terechtkomen wanneer ze geen 'thuis' hebben - opvangtehuizen, weeshuizen, vluchtelingenkampen. Ze maakten een voorstelling om je handen aan te warmen.

  • Isolde In Gent staat Isolde Lasoen solo in Vooruit. Lasoen is al een hele tijd uit de schaduw gestapt van de 'sterke mannen' die haar omringen, en heeft nu een eigen album klaar dat Cartes Postales heet. Lasoens voorliefde voor zowel de Franse sixtiespop en chanson (France Gall, Gainsbourg) als voor Engelstalige pareltjes van vroeger (Fitzgerald) kreeg een plaats in dat project.

  • Open Mic Het Depot in Leuven maakt elke eerste woensdag - en zelfs op de dag van de doden - palats voor aanstormende singer-songwriters met een eigen stem en cool. Grasduin in de hype van morgen! Aan het einde van de avond komt een ervaren verrassingsact de Open Mic afsluiten met een eigen set.

  • Grootouder-kleinkinddag Het provinciedomein in Huizingen organiseert een heuse dag voor grootouders en kleinkinderen - strikt verboden voor ouders! De hele dag lang valt er te spelen, te snoepen, te wandelen en te genieten - van het spetterende muzikale bezoek bijvoorbeeld, dat de dag afsluit.

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

Alle activiteiten op 1 november

Van 17 oktober 2017 tot 20 januari 2018

Tentoonstelling Roodkapje verduisterd

Hasselt, Villa Verbeelding

Tentoonstelling

Van 3 september 2017 tot 20 januari 2018

Vuil Vel. Sprookjes en taboe

Hasselt, Villa Verbeelding

Tentoonstelling

Van 13 oktober 2017 tot 21 januari 2018

Pieter Pourbus en de vergeten meesters

Brugge, Groeningemuseum

Tentoonstelling

Van 5 oktober 2017 tot 21 januari 2018

Evy Raes | Nooit gezien. Dementie en waarneming

Gent, Museum Dr. Guislain

Tentoonstelling

Van 5 september 2017 tot 21 januari 2018

Europalia Indonesia in de bib: fototentoonstelling

Boom, Bibliotheek boom

Tentoonstelling

Van 21 oktober 2017 tot 21 januari 2018

Comitee Mu.ZEE 2.0 stelt voor ENTER #7: Marie Zolamian

Oostende, Mu.ZEE

Tentoonstelling

Van 15 september 2017 tot 21 januari 2018

Islam, dit is ook onze geschiedenis!

Brussel, Vanderborghtgebouw

Tentoonstelling

Van 18 oktober 2017 tot 21 januari 2018

Power and Other Things. Indonesia & Art (1835-Now)

Brussel, Paleis voor Schone Kunsten - BOZAR

Tentoonstelling

Van 18 oktober 2017 tot 21 januari 2018

Power and Other Things. Indonesia & Art (1835-Now)

Brussel, Paleis voor Schone Kunsten - BOZAR

Tentoonstelling

Van 4 september 2017 tot 22 januari 2018

NT2 Threshold 2 mondeling + schriftelijk (2.2)

Menen, CVO 3 Hofsteden

Cursus of workshop

Bekijk alle activiteiten
Wat te doen op 1 november