U bent hier:

Wat te doen op 1 november?

Wat te doen op 1 november?

Een extra dagje vrijaf, zomaar op een donderdag? Laat 1 november maar komen. En niet alleen de chrysantenverkopers hebben het vandaag druk, ook in de cultuursector wordt er met Allerheiligen hard gewerkt. Je hoeft je dus niet te vervelen op 1 november: wij geven alvast zes tips, voor wie naar het kerkhof trekt maar ook voor wie daar liever ver vandaan blijft. 

 

1. Sfeer op het kerkhof met Reveil

Dankzij Reveil wordt Allerheiligen meer dan bloemen en kransen. Rond zonsondergang krijgen meer dan 100 kerkhoven in heel Vlaanderen het bezoek van dichters, vertellers en muzikanten. Ze brengen met de grootste eerbied een intiem concert of enkele poëtische woorden, of vertellen de vergeten verhalen van overleden dorpsgenoten. Want in de wereld van Reveil is een begraafplaats geen kille plek, maar de plaats waar duizenden verhalen de wortels van een gemeente vormen. 

 

2. Een knotsgek muziekfestival met Big Bang

Mag het allemaal wat vrolijker? Neem dan de kinderen mee naar Big Bang, een avontuurlijk muziekfestival in Antwerpen. Ze kunnen er de gekste instrumenten en installaties bespelen, zich laten betoveren door prachtige muzikale voorstellingen en in verborgen hoekjes fantastische miniconcertjes ontdekken. Het festival passeert ook op 28 oktober in Gent en op 4 november in Brussel. 

 

3. Een herfstig concertje van Autumn Falls

Autumn Falls presenteert een verzameling te ontdekken parels en gevestigde waarden, de hele herfst lang in 's lands mooiste concertzalen. Vandaag aan de beurt in de Roma: Father John Misty en Bedouine. De eerste was ooit de drummer van Fleet Foxes maar gooit nu hoge ogen met zijn ontroerende liedjes over de dwaze mensheid van vandaag. De tweede is een veelbelovend nieuw talent aan het folk- en singer-songwriterfirmamant. Als je het daar niet warm van krijgt, dan weten wij het ook niet meer. 

 

4. Licht en gezelligheid met Vurige Vijvers

Genk is deze week de gezelligste plaats van Vlaanderen, want het is er weer tijd voor Vurige Vijvers. Laat je in het Molenvijverpark verwonderen door indrukwekkende vuurkunsten en lichtinstallaties, en blijf achteraf nog even plakken in het vuurkamp voor een heerlijk warm drankje en een extra portie sfeer. 

 

5. Een knisperende herfstwandeling

Geen betere dag om de natuur in te trekken dan 1 november. Schoenen aan, jas en sjaal aan en de deur uit voor een heerlijke herfstwandeling. Want nu, net voor de winter het overneemt, is de natuur het allermooist. Ga op zoek naar de grilligste blaadjes en de mooiste paddestoelen, en vergeet die warme chocomelk achteraf niet! 

 

6. Het betere liefhebberstheater op het Landjuweel

Na passages in Mechelen, Gent en Oostende strijkt het Landjuweelfestival dit jaar van 31 oktober tot 4 november neer in Genk. C-mine wordt het toneel voor een selectie uit de beste voorstellingen die afgelopen seizoen te bewonderen waren in het amateurtoneel. Tekst, figurentheater, cabaret, monologen... De selectie staat open voor alle vormen en ook voor alle makers, want zowel jong als minder jong talent bestijgt het podium. Ideale bestemming voor een snipperdagje! 

 

 

Credits foto: Jopix

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

 

Alle activiteiten op 1 november

Van 6 september 2018 tot 22 maart 2019

Taalcursus: Spaanse conversatie

Deinze, ELFDORPEN

Cursus of workshop

Van 29 september 2018 tot 23 maart 2019

Skaten voor beginners

Brussel, Jeugdcentrum Aximax

Sportactiviteit

3+

Van 17 september 2018 tot 24 maart 2019

Wintertennistrainingen Jeugd

Neerpelt (Pelt), Sportpark De Roosen

Sportactiviteit

Van 25 maart 2018 tot 25 maart 2019

Weerkerende activiteiten: petanquen, biljarten kaarten.

Lille, Parochiecentrum Sint-Pieter in Lille

Sportactiviteit

Van 3 oktober 2018 tot 26 maart 2019

A Star is Born (extended version)

Sint-Andries, Kinepolis Brugge

Film

Van 26 maart 2018 tot 26 maart 2019

Pilates minireeks

Gent, Danshuis De Ingang

Cursus of workshop

Van 31 oktober 2018 tot 26 maart 2019

Bohemian Rhapsody

Gent, Studio Skoop

Film

Van 3 oktober 2018 tot 26 maart 2019

A Star is Born - OV

Laken, Kinepolis

Film

Van 27 september 2018 tot 28 maart 2019

cursus liplezen voor slechthorenden - gratis proefles

Turnhout, WZC Sint-Lucia

Cursus of workshop

Van 18 januari 2018 tot 28 maart 2019

Stoeldansen

Herent, Lokaal Dienstencentrum

Sportactiviteit

Bekijk alle activiteiten
Reveil Deerlijk