U bent hier:

Wat te doen op 1 november?

Wat te doen op 1 november?

Een extra dagje vrijaf, zomaar op een donderdag? Laat 1 november maar komen. En niet alleen de chrysantenverkopers hebben het vandaag druk, ook in de cultuursector wordt er met Allerheiligen hard gewerkt. Je hoeft je dus niet te vervelen op 1 november: wij geven alvast zes tips, voor wie naar het kerkhof trekt maar ook voor wie daar liever ver vandaan blijft. 

 

1. Sfeer op het kerkhof met Reveil

Dankzij Reveil wordt Allerheiligen meer dan bloemen en kransen. Rond zonsondergang krijgen meer dan 100 kerkhoven in heel Vlaanderen het bezoek van dichters, vertellers en muzikanten. Ze brengen met de grootste eerbied een intiem concert of enkele poëtische woorden, of vertellen de vergeten verhalen van overleden dorpsgenoten. Want in de wereld van Reveil is een begraafplaats geen kille plek, maar de plaats waar duizenden verhalen de wortels van een gemeente vormen. 

 

2. Een knotsgek muziekfestival met Big Bang

Mag het allemaal wat vrolijker? Neem dan de kinderen mee naar Big Bang, een avontuurlijk muziekfestival in Antwerpen. Ze kunnen er de gekste instrumenten en installaties bespelen, zich laten betoveren door prachtige muzikale voorstellingen en in verborgen hoekjes fantastische miniconcertjes ontdekken. Het festival passeert ook op 28 oktober in Gent en op 4 november in Brussel. 

 

3. Een herfstig concertje van Autumn Falls

Autumn Falls presenteert een verzameling te ontdekken parels en gevestigde waarden, de hele herfst lang in 's lands mooiste concertzalen. Vandaag aan de beurt in de Roma: Father John Misty en Bedouine. De eerste was ooit de drummer van Fleet Foxes maar gooit nu hoge ogen met zijn ontroerende liedjes over de dwaze mensheid van vandaag. De tweede is een veelbelovend nieuw talent aan het folk- en singer-songwriterfirmamant. Als je het daar niet warm van krijgt, dan weten wij het ook niet meer. 

 

4. Licht en gezelligheid met Vurige Vijvers

Genk is deze week de gezelligste plaats van Vlaanderen, want het is er weer tijd voor Vurige Vijvers. Laat je in het Molenvijverpark verwonderen door indrukwekkende vuurkunsten en lichtinstallaties, en blijf achteraf nog even plakken in het vuurkamp voor een heerlijk warm drankje en een extra portie sfeer. 

 

5. Een knisperende herfstwandeling

Geen betere dag om de natuur in te trekken dan 1 november. Schoenen aan, jas en sjaal aan en de deur uit voor een heerlijke herfstwandeling. Want nu, net voor de winter het overneemt, is de natuur het allermooist. Ga op zoek naar de grilligste blaadjes en de mooiste paddestoelen, en vergeet die warme chocomelk achteraf niet! 

 

6. Het betere liefhebberstheater op het Landjuweel

Na passages in Mechelen, Gent en Oostende strijkt het Landjuweelfestival dit jaar van 31 oktober tot 4 november neer in Genk. C-mine wordt het toneel voor een selectie uit de beste voorstellingen die afgelopen seizoen te bewonderen waren in het amateurtoneel. Tekst, figurentheater, cabaret, monologen... De selectie staat open voor alle vormen en ook voor alle makers, want zowel jong als minder jong talent bestijgt het podium. Ideale bestemming voor een snipperdagje! 

 

 

Credits foto: Jopix

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

 

Alle activiteiten op 1 november

Van 14 december 2017 tot 14 december 2018

Workshop evening look

Hasselt, Skoonheid

Cursus of workshop

Van 28 september 2018 tot 14 december 2018

Argentijnse Tango in Gent

Gent, CC Meulestede

Cursus of workshop

Van 25 oktober 2018 tot 15 december 2018

In Pieces and Parts - Heidi Voet

Schaarbeek (Brussel), Sint-lukasgalerie

Tentoonstelling

Van 7 september 2018 tot 14 december 2018

CALDER, MIRÓ en hun Parijse ontmoetingen

Brussel, Galerie de la Béraudière

Tentoonstelling

8+

Van 29 oktober 2018 tot 15 december 2018

Ontdek de expo HET IS AL LANG... spelenderwijs!

Genk, Bibliotheek Genk

Spel of quiz

Van 17 september 2018 tot 14 december 2018

Formations informatiques de Wolu Cyber : Nouveaux cycles dès septembre

Sint-Lambrechts-Woluwe, Wolu Cyber Cité

Cursus of workshop

Van 17 oktober 2018 tot 15 december 2018

Girl

Sint-Andries, Kinepolis Brugge

Film

Van 31 oktober 2018 tot 15 december 2018

Bohemian Rhapsody

Bree, Walkino

Film

Van 15 september 2018 tot 16 december 2018

LODGERS #16 Heterotropics

Antwerpen, M HKA

Tentoonstelling

Van 30 september 2018 tot 16 december 2018

Atlas Unlimited

Aalst, Netwerk Aalst

Tentoonstelling

Bekijk alle activiteiten
Reveil Deerlijk