James Ensorhuis

Wat te doen aan de zee bij regenweer?

Een tripje naar de zee gepland, maar geen mooi weer in zicht? Geen paniek, ook als het regent valt er veel te beleven aan de Kust. Deze originele uitstapjes zijn ideaal voor een grijze dag.

1. Tijdreizen in het Belle Epoque Centrum

In het Belle Epoque Centrum in Blankenberge mag je rondneuzen in drie prachtige villa's uit 1894, die als vakantiehuis dienden voor de meest chique mensen uit die tijd. 

2. Race naar de maan in Astropolis

Trek met je kleine astronaut naar Astropolis in Oostende: in drie verschillende tentoonstellingen kom je alles te weten over de race naar de maan of de wetenschap achter ruimtepakken. Tijdens de schoolvakanties staan er ook leuke workshops op het programma. 

Met wat geluk klaart de hemel open als het donker wordt, want elke vierde vrijdag van de maand mag je zelf naar de sterren staren in de twee waarnemingskoepels van het centrum. 

3. Naar buiten, maar dan binnen

HEY is een interactief museum over de Zwinstreek en Knokke-Heist: je duikt er in de natuur zonder natgeregend te worden. In het belevingscentrum wandel je - langs grote projecties en ander interactief leuks - door de geschiedenis van Knokke-Heist, van de bijzondere natuur tot de toeristische hoogtepunten van vroeger en nu. 

4. Gezellig naar de film

De ultieme regenactiviteit: een namiddagje wegzakken in de cinema. Je vindt bioscopen in Oostende en Koksijde, maar voor extra gezelligheid moet je in Cinema Rio in De Haan zijn: die heeft maar één zaaltje (met balkon), maar zit tjokvol charme. Je bekijkt er bekende films voor jong en oud. 

5. Kunst kijken in Oostende

In het James Ensorhuis in Oostende duik je in de wonderlijke wereld van de bekende kunstenaar. Een familieparcours serveert je leuke doe-opdrachten en grappige weetjes: slagen jullie erin om de valse Ensor te ontmaskeren?