Uitstapjes met peuters en kleuters

Uitstapjes met peuters en kleuters

Wat te doen met een peuter of kleuter? We verzamelden de leukste musea, voorstellingen en parken waar ook de allerkleinsten welkom zijn.

Wie dacht dat je veroordeeld was tot een uitstapje naar de dichtstbijzijnde speeltuin of bibliotheek heeft het mis. Er zijn tal van musea, cultuurhuizen en zelfs kinderboerderijen die een aangepast aanbod voorzien voor baby's, peuters en kleuters.

1) Een peutervriendelijk museum

In de tentoonstelling 1001 Stippen leer je alles over paddenstoelen, daarna kan je op stap in de Tinkeltuin: een zintuigentuin waar jonge kinderen kennis maken met de natuur via smaken, geluiden, geuren en kleuren. Naar de Tuin van Kina!

Was super leuk voor mijn meisje van 2,5 jaar. Die lichtjes in haar ogen en de interactie met de wandelende tak. En de prijs was echt top.

Mama Sabrina via de bende van Vlieg

Ken je de museumpas al? Kinderen kunnen vaak gratis naar musea. Met een museumpas kan ook jij als volwassene voordelig naar binnen. 

2) Kabouters spotten

Kabouters bestaan niet? Toch wel. Ze wonen in het Kabouterbos. Dat ligt in een groene omgeving en op slechts enkele kabouterpassen van het stadscentrum van Sint-Truiden

3) Op blote voeten

Zin in een avontuurlijk uitstapje? Trek dan eens naar een van deze blotevoetenpaden. Dat wordt lachen, gillen, klauteren en klimmen.

4) Naar de kinderboerderij

Een bezoek aan een kinderboerderij mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. In vrijwel elke stad is wel een variant waar je peuter de dieren uitvoerig kan knuffelen.

5) Berenwandeling

2,5 kilometer, dat is lang. Of niet? Ga wandelen met Beer en Teddy in Heusden-Zolder. Alleen is het niet zeker of er ook échte beren rondlopen. 

Leuke wandeling waarbij onze 2,5 jarige plezier beleefde aan het zoeken naar de berenpootjes.

Mama Vicky via de bende van Vlieg

6) Theater voor peuters en kleuters

Wist je dat er prachtige voorstellingen bestaan speciaal voor de allerkleinsten? Hier worden de jonge bezoekers uitgedaagd om actief mee te klappen of dansen.

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en ontvang tweewekelijks tips voor uitstapjes in je eigen buurt. 

Meer tips voor peuters en kleuters