U bent hier:

Sterrenkijkdagen

Sterrenkijkdagen

Altijd maar met het hoofd in de wolken? Dan zijn 15 en 16 maart je dagen - of beter gezegd: je nachten-, want over het hele land wordt er dan naar de sterren gekeken. De Nationale Sterrenkijkdagen zijn de ideale gelegenheid om kennis te maken met de geheimen van onze sterrenhemel.

Planeten en kometen

Voorkennis is niet vereist, integendeel. Kan je een grote niet van een kleine beer onderscheiden, verwar je een langsvliegend vliegtuig steevast met een komeet en roep je 'Kijk, de poolster' terwijl je naar het zuiden wijst? Des te meer redenen om je wat te bekwamen in de edele kunst van het hemellezen. Op heel wat plaatsen in Vlaanderen en Brussel stellen sterrenwachten hun labo en telescopen ter beschikking van het grote publiek, en geven astronomen een kundige uitleg bij wat er daarboven allemaal te zien valt.

Kleine sterrenkijkers

Leuk voor de kinderen? Tuurlijk! Op de meeste plekken is het programma afgesteld op de prangende vragen van kleine wijsneuzen. Check snel de tips van Vlieg! 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Geen resultaten gevonden.
Nationale Sterrenkijkdagen