U bent hier:

Sterrenkijkdagen

Sterrenkijkdagen

Altijd maar met het hoofd in de wolken? Dan is 23 februari je dag, of beter gezegd: de nacht van 23 op 24 februari is jouw moment, want over het hele land wordt er dan naar de sterren gekeken. De Nationale Sterrenkijkdagen zijn de ideale gelegenheid om kennis te maken met de geheimen van onze sterrenhemel.

Planeten en kometen

Voorkennis is niet vereist, integendeel. Kan je een grote niet van een kleine beer onderscheiden, verwar je een langsvliegend vliegtuig steevast met een komeet en roep je 'Kijk, de poolster' terwijl je naar het zuiden wijst? Des te meer redenen om je wat te bekwamen in de edele kunst van het hemellezen. Op meer dan 25 plaatsen in Vlaanderen en Brussel stellen sterrenwachten hun labo en telescopen ter beschikking van het grote publiek, en geven astronomen een kundige uitleg bij wat er daarboven allemaal te zien valt.

Van Gent tot Genk

Enthousiaste sterrenkijkers ontsteken best een kaarsje voor de weergoden, want in geval van bewolking die nacht dreigt de sterrenhemel haar geheimen voor zich te houden. Dat betekent echter niet dat je binnen moet blijven: in Gent belooft de Volkssterrenwacht Armand Pien - genoemd naar onze legendarische weerman - dat er in dat geval voldoende randactiviteiten zijn (3D-simulaties, voordrachten) om je bezig te houden. In Genk is de Cosmodrome vernieuwd, en alleen een blik werpen op dat glimmende instrumentarium is al de moeite waard.

Met de kids

Leuk voor de kinderen? Tuurlijk! Op de meeste plekken is het programma afgesteld op de prangende vragen van wijsneuzen en nieuwsgierige aagjes. Meenemen dus, die handel!

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Gek van de sterren?

Van 15 maart 2019 tot 16 maart 2019

NATIONALE STERRENKIJKDAGEN IN HERENTALS

Herentals, Koetshuis Stadspark

Begeleide uitstap of rondleiding

zaterdag 16 maart 2019

Nationale sterrenkijkdagen VVS 2019 - Astronomievereniging Asterion

Wuustwezel, Domein Keienven

Opendeurdag