U bent hier:

Podium 19, een nieuw cultuurkanaal

Podium 19, een nieuw cultuurkanaal

Podium 19, een nieuw cultuurkanaal

Met Podium 19 geniet je gratis van de nieuwste en mooiste voorstellingen, optredens en concerten uit Vlaamse kunstinstellingen.


Wat is Podium 19?

Podium 19 is een gezamenlijke, virtuele zaal, waar (nieuwe) producties worden gebracht zolang het coronavirus de cultuurhuizen op slot houdt. Een virtueel podium op je televisie dat kan herbekeken worden via de website en app van VRT NU.

De zeven Vlaamse Kunstinstellingen (Ancienne Belgique, Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, Concertgebouw Brugge, Opera Ballet Vlaanderen, deSingel en Kunstencentrum Voo?uit) namen het initiatief voor Podium 19. Heel wat cultuurpartners sloten aan waardoor ook producties van bijvoorbeeld KAAP of het Wilde Westen deel uitmaken van het programma.

> Naar Podium19.be

 

Waar kan ik Podium 19 bekijken?

Podium 19 is gratis te zien op:

  • Kanaal 19 van Proximus Pickx of kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonie (opgelet: enkel beschikbaar voor het Proximus Pickx-abonnement)
  • Kanaal 99 van Telenet TV (opgelet: enkel beschikbaar voor de digitale tv van Telenet)
  • Kanaal 20 van Orange TV

Podium 19 kan gratis herbekeken worden via de website en app van VRT NU.

 

Is Podium 19 beschikbaar in het buitenland? 
De zender kan enkel bekeken worden in België. De hoofdreden daarvoor zijn de auteursrechten voor de producties, deze worden zeer complex en de tarieven hiervoor stijgen met veelvouden om internationaal te kunnen uitzenden of streamen.

 

Wanneer is er iets te zien op Podium 19?

Vanaf 21 januari kan je elke dag vanuit je zetel genieten van gevarieerde projecten uit de rijke programmatie van de vele culturele organisaties in Vlaanderen en Brussel. Er zijn premières op donderdag, vrijdag, zaterdag telkens om 21u en op zondag om 17u. Op www.podium19.be vind je altijd de meest up-to-date informatie over het programmaschema.

> Bekijk het programma
> Naar alle premières

 

Is er een rode draad in het programma?

Elke uitzenddag heeft een thema. Op donderdag is dat pop/rock/hip hop, op vrijdag klassiek, op zaterdag podiumkunsten en op zondag kids/jazz/wereld/literatuur. De rest van de week wordt het programma van de voorbije week herhaald.

 

Kan ik zelf bepalen wanneer ik de voorstellingen bekijk? 

Dat kan als je via VRT NU kijkt. Daar zijn de voorstellingen en concerten gedurende 1 maand te herbekijken na de première op Podium 19.

 

Is dit een permanent kanaal?

Voorlopig voorzien we een programmatie op het kanaal tot eind april, maar dat kan nog altijd verlengd worden. Er zullen nu sowieso al meer dan 150 voorstellingen worden getoond.

 

Dankzij wie is Podium 19 er gekomen?

Het waren de zeven Vlaamse Kunstinstellingen die het initiatief namen voor Podium 19. Intussen sloten heel wat cultuurpartners aan en maken ook producties van bijvoorbeeld KAAP of het Wilde Westen deel uit van het programma. De VRT, UiTinVlaanderen, Proximus, Orange en Telenet zorgen ervoor dat dat aanbod in de beste kwaliteit en op vele platformen tot bij jou geraakt.

 

Staat je vraag er niet tussen?

Heb je problemen, suggesties of felicitaties? Stuur een mailtje naar info@podium19.be. We helpen je graag verder. 

 

Herbekijk hier de persconferentie