Paasvakantie met kinderen

Paasvakantie met kinderen: 7 tips

Twee weken vakantie, dat betekent: véél tijd voor leuke activiteiten met kinderen. Trek met het hele gezin naar buiten voor spannende speurtochten, prikkelende expo's en avontuurlijke workshops.

Als je in Oostende bent, bewonder dan zeker de grafitti en street art van The Crystal ShipKunstenaars uit alle hoeken van de wereld laten kunst achter op gevels en gebouwen, op straat of verstopt in een klein hoekje.

Van 27 maart tot 8 april kan je de artiesten live aan het werk zien op verschillende plekken in de stad. Daarna mag je overal in Oostende op zoek naar street art, want heel wat kunstwerken uit de vorige edities van het kunstenfestival kan je nog altijd bewonderen. 

2. In het spoor van de wolf in Villa Verbeelding

In Villa Verbeelding in Hasselt ontmoet je de wolf, in beeld én levensecht.

Volg het spoor van de wolf en leer dit dier van kop tot staart kennen. In de wolvenwand ontdek je kijkkastjes met een wolvenschedel en ... wolvendrol. Nestel je in de wolvenstoel en luister naar het verhaal over wolf Maïté.

In het atelier steek je de handen uit de mouwen en maak je je eigen wolvenmasker.

3. Een gezellig familiefestival

Laat je je graag meeslepen door een wonderlijke theatervoorstelling of een spectaculaire circusact? Dan hebben we goed nieuws: er zijn in de paasvakantie enkele gezellige kleine festivals voor kinderen en families.

Theater of circus, kijken of zelf meedoen? Wegdromen in een voorleescaravan of knutselen met autowrakken? Muziektheater voor baby's en peuters of uitdagende bouwwerken? Jij kiest!

4 familiefestivals in de paasvakantie

5. Pasen zoals vroeger in Bokrijk

Openluchtmuseum Bokrijk gaat weer open na een lange winterslaap en viert meteen ook Pasen. De hele vakantie lang kan je meedoen met leuke activiteiten: breng een bezoekje aan de smid, herder of mandenvlechter en knuffel de pasgeboren lammetjes

Tijdens het paasweekend zelf wordt er in Bokrijk gevierd zoals honderd jaar geleden. Waag je in en rond de speelschuur aan leuke paasspelletjes zoals eieren rollen, eierestafette en mastklimmen.

6. Avontuur in een museum

Musea overal in Vlaanderen halen alles uit de kast om je een leuke vakantie te bezorgen. We maakten een lijstje van de leukste activiteiten: van overnachten in een museum en mutsjes vilten tot een heuse escape room.

De leukste museumactiviteiten in de paasvakantie

7. Escape room in PAM Ename

In PAM, het Provinciaal Archeologisch Museum van Ename, valt heel wat te beleven tijdens de paasvakantie. Een leuke paasspeurtocht, maar ook een spannende escape room.

Professor Van De Walle is een oude archeologische site op het spoor. In zijn labo zijn alle aanwijzingen er, maar toen hij naar buiten ging brak het handvat van de deur! Kan jij de hints vinden om terug naar buiten te geraken

Alle activiteiten in de paasvakantie

Tot zo 31 dec

The warbird route in a willys jeep

Mechelen
Tot vr 15 aug 2025

De ravotterie

Bevere (Oudenaarde)
Reeks
Lente