U bent hier:

Openbare barbecueplekjes

Openbare barbecueplekjes

Openbare barbecueplekjes

Hier kan je beestig braden.


De zomer is op volle kracht en daarmee ook het barbecueseizoen: de geur van houtskool en kruidige vleesjes hangt overal in de lucht.

Probleem: wij hebben geen tuin. Bakken we de worsten dan maar treurig onder de dampkap? Geen sprake van. Wij pakken ons gerief gewoon in en trekken naar een van de openbare barbecueplekjes in de stad.

Waar, vraag je? Wel, hier:

 

Gent

In Gent zijn bijna evenveel openbare barbecuestellen te vinden als lantaarnpalen; je komt ze onder andere tegen aan het Arbedpark, het Bijgaardepark en het Keizerpark.

Bovendien kan je op verschillende plekken ook terecht met je eigen barbecue, zoals het Groenevalleipark, het Maaltebruggepark en het Domein Claeys-Boúúaert. Check voor de precieze locaties even de website van de stad Gent, waar je ook tien Barbecueregels vindt. Kort samengevat: alles netjes opruimen, voorzichtig met vuur en geen ruzie met je medegrillers.

 

Antwerpen

Ook in Antwerpen vind je zowat op elke straathoek een barbecuestel - enfin, toch op een dertiental plaatsen in de stad. Spreid je picknickdeken uit in onder meer Park Spoor Noord, het Kielpark, het Droogdokkenpark en op verschillende plekken langs de Scheldebocht.

Ook buiten het stadscentrum kan je op heel wat plekken je vleesjes bakken, bijvoorbeeld in het Steytelinckpark in Wilrijk, de Bremweide in Deurne of het Brilschanspark in Berchem. Weet je meteen ook waar die geur van knisperend spek en bradende ribbetjes vandaan kwam.

 

Brugge

De Bruggelingen moeten het stellen met één openbaar barbecuestel, te vinden in het Baron Ruzettepark. Allen daarheen dan maar?

 

Kortrijk

Je eigen barbecue moet je in Kortrijk thuis laten, maar je kan wel terecht bij een van de twee openbare barbecues: eentje in het landschapspark van De Warande en eentje bij Kinderboerderij Van Clé in Marke. Zonder reservatie kan je je vleesjes niet op het rooster gooien, maar op die manier ben je tenminste zeker dat je een proper barbecuestel aantreft.

 

Brussel

Brussel spreekt klare taal: geen vlammen in groene ruimten en dus ook geen barbecue in het park. Hoog tijd om die vrienden in Antwerpen en Gent nog eens een bezoekje te brengen!

 

Leuven

Leuven stelt op vijf verschillende plaatsen barbecuestellen ter beschikking: in het Noormannenpark, aan de Heksentoren, in het Hagelandpark, in speelterrein de Kwadenhoek (beiden in Wilsele), en ten slotte aan Albert de Jongheplein in Kessel-lo. Op die laatste locatie kan je ook een koffer met barbecuemateriaal en een apart rooster voor halalvlees ontlenen.

 

Let op: waar er openbare barbecues zijn voorzien is barbecuën met je eigen stel (en dus op andere plekken) vaak niét toegelaten. Daarnaast is (openbaar) barbecuën in sommige gemeenten verboden tijdens aanhoudende droogte. Check voor de meest recente info nog eens de website van je gemeente!

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.