Mercator Oostende

Oostende met kinderen: 6 tips voor een plezierige citytrip

In Oostende valt er van alles te beleven om er een fantastische citytrip van te maken. Van een ondergrondse tijdreis tot het helpen op een kinderboerderij.

1. Op pad met Kapitein Panekazak

Kapitein Panekazak wijst jou de weg samen met zijn twee grappige scheepsmaten, de boegmossel en de maritieme beterweterschapper. 

Zij tonen jou de mooiste plekjes van de badstad en laten je leuke opdrachten uitvoeren op en rond hun schip de Mercator.

2. Astronaut in de Astropolis

In het coole centrum voor ruimtewetenschap Astropolis leer je in een tentoonstelling of  workshops over alles wat met de ruimte en sterren te maken heeft. 

Bouw een microraket die tijdens de lancering tot wel 100 meter hoog vliegt of ontwerp een 3D Space Shuttle van piepschuim. Hier word jij een stoere astronaut!

5. Ravotten in het speelbos

Het Maria Hendrikapark, ook wel bekend als ‘t bosje, heeft een leuk speelbos waar je je eindeloos kan uitleven op de speeltuin en het reusachtige klimrek

De grote hangbrug brengt je veilig naar de overkant van de vijver. Geniet ook zeker van een vaartocht met een roeibootje of waterfiets.

6. Op tijdreis met het hele gezin

In openluchtmuseum Atlantikwall Raversyde ga je op tijdreis naar het verleden. Je dwaalt door bunkers en ondergrondse tunnels

In het opvangcentrum kan je ook vogels en wilde dieren spotten om bij te leren over deze mysterieuze bewoners van de natuur.