Een baby in Design Museum Gent

Naar het museum met je baby of peuter

Op stap met de allerkleinsten? Ontdek hieronder onze tips voor museumbezoekjes met baby's en peuters: laat je verrassen door buggytours, voelopdrachten en spannende verhalen.

 

1. Op verkenning in het Design Museum

In het Design Museum in Gent is geen enkele bezoeker te jong. Ontleen aan de balie een speeltas en trek met je koter tussen 0 en 3 naar de collectiepresentatie Het wilde dingmet werk van Maarten Van Severen. Woel door het speeltapijt en ontdek de verschillende vormen en materialen door te stapelen, ordenen, kriebelen en voelen.

 

2. Voelen en ruiken in het M

Ook in het Leuvense Museum M loop je probleemloos binnen met je baby op de arm. Of je rijdt er binnen, want de buggy mag zo mee het museum in (je kan er trouwens ook gratis eentje ontlenen). In het museum zelf mag er op tijd en stond ergens aan gevoeld of geroken worden: leuk voor klein én groot. 

Regelmatig kan je in het Museum M ook naar een Babybabbel: dan zijn de kleinste kruipers er baas. Geniet samen van een voorstelling op minimaat en ontdek het museum op jullie eigen tempo, terwijl je verhalen uitwisselt met andere ouders. 

 

3. Schattige lieveheersbeestjes in De wereld van Kina

Ook in De wereld van Kina halen baby’s en peuters hun hart op. Dit museum bestaat uit twee verschillende locaties: het Huis en de Tuin. In het Huis bewonderen jullie fonkelende fossielen en gekke dieren en in de Tuin speuren jullie naar elfjes in de Tinkeltuin op maat van jonge kinderen.

 

4. Schaapjes en wolkjes in het Stadsmuseum

Het Stadsmuseum van Lier vertelt het verhaal Lier en de Liernaars. Ook dat van de allerkleinste inwoners:  elke woensdag, zaterdag en zondag is er Schapenwolkje speciaal voor hen. Je baby of peuter mag dan op zijn eigen tempo door het museum kruipen, en de wonderlijke wereld van de wol ontdekken in vier prikkelende stops. 

 

5. Met de buggy door het MAS

In het MAS mogen kinderen van anderhalf tot drie jaar rustig in hun buggy blijven zitten. Tijdens een buggytour neemt een gids jullie mee op sleeptouw door het museum, op zoek naar verschillende dieren. Onderweg mogen jullie dierengeluiden raden, dieren nadoen, liedjes zingen, kliederen met vingerverf en je uitleven op een groot speeltapijt

 

Tip: voordelig naar het museum met de museumpas

Kinderen kunnen vaak gratis of goedkoper naar musea. En met de museumpas op zak kan ook jij als volwassene voordelig naar binnen: met dat handige kaartje bezoek je meer dan 200 Belgische musea, zo vaak je maar wil.

 

Lees ook

Reeks
Museum