Illusion Brussels

Musea voor de leukste gezinsfoto’s: 7 tips

Een originele foto of selfie voor jou en je gezin? We lijsten 7 ideale locaties voor je op. Kies onder andere tussen een riolenmuseum, een plantentuin én een museum met treinen. Begin alvast met de try-outs voor als het echte werk start met de fotosessies voor de communie- en lentefeesten.

1. Fotohoek in het James Ensorhuis

In het James Ensorhuis in Oostende kan je meedoen aan een familieparcours met leuke doe-opdrachten en grappige weetjes: slagen jij en je familie erin om de valse Ensor te ontmaskeren?

Daarnaast zijn er ook leuke installaties voor kids, zoals een interactieve muur, puzzelschermen én een fotohoek. 1,2,3 Cheese!

2. Mysterie in het Riolenmuseum

Eens wat anders is het Riolenmuseum in Brussel. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het levert wel de coolste foto’s op. Slenter door de mysterieuze gangen (die zijn wel 400 km lang) en kom te weten wanneer, waarom en hoe de riolen werden aangelegd.

3. Unieke kiek in Verbeke Foundation

Deze artistieke locatie in Stekene is echt een topper. In het openluchtmuseum Verbeke Foundation kan je niet alleen een ludiek kiekje nemen, zoals hieronder op een kameel. Je kan er ook uren ronddwalen tussen de opmerkelijke kunstwerken. We dagen je uit om het beste plekje te zoeken voor de beste foto.

4. Gekke bek in het Belgisch Stripcentrum

Ga op de foto met Lambik en Grote Smurf, poseer voor de maanraket van Kuifje of trek een gekke bek met Marsupilami. Dat is allemaal mogelijk in het Belgisch Stripcentrum. Daarnaast kan je ook de stripwandeling doen, je loopt dan langs grote muurschilderingen van strips in Brussel met als resultaat: toffe foto’s.

5. Magische taferelen in Plantentuin Meise

Een van de grootste plantentuinen in de wereld, dat moet wel een fotogenieke plaats zijn. Kom naar Plantentuin Meise en maak kleurrijke foto’s tussen de exotische planten.

Liever professioneel aan het werk? In dit schilderachtige decor kan je ook fotosessie's organiseren voor je familie. Er is zelfs een jaarlijkse fotoshoot waarbij je baby op een gigantische waterlelie ligt.

6. Onderweg in Train World

Doe zoals Angèle en dineer in een luxueuze restaurantwagon. Of kies voor een oubollige trein uit de jaren stilletjes in Train World.

Momenteel loopt ook de expo Animalia er, die draait rond klimaatverandering en de rol van de trein daarin. Zo staan er beeldhouwwerken van dieren verspreid over het hele museum.

7. Bizarre situaties in Illusion Brussels

Liever een unieke fotolocatie? Bezoek het meest interactieve  - en waarschijnlijk meest atypische -  museum van Brussel. Neem grappige foto’s door te spelen met illusies in Illusion Brussels en verbaas anderen. Wandel op het plafond, verras iemand met een zwevend hoofd…