U bent hier:

Loopwedstrijden & joggings

Loopwedstrijden & joggings

Ben jij die ene uitzondering die zijn goede voornemens wél heeft volgehouden? Of waren het de lentekriebels die je aan het joggen kregen? Hoe dan ook, een wedstrijd of jogging is de ideale gelegenheid om het loopplezier te delen met gelijkgezinden - en om te pronken met je uitmuntende conditie. Wij snorden daarom de leukste, speciaalste en grappigste loopjes op. 

 

Deze loopwedstrijden en joggings zijn het trainen waard:

 

1. Dwars door de stad

De meeste grote steden hebben een urban run waarbij lopers de hele stad doorkruisen, dwars door de bekendste gebouwen heen. Geen zin om door metropolen als Antwerpen, Gent of Brussel te lopen? Geen probleem, je kan tegenwoordig ook urban runnen in Koksijde, Turnhout, Bree en Borgloon.

 

2. Met een middeleeuws kantje

Lopen is tof, maar het klinkt wel een pak minder indrukwekkend dan bestormen. De Bestorming van Alden Biesen is een heroïsche loopwedstrijd met niet minder dan zes beklimmingen (tenzij je het kortere parcours kiest), op en rond het kasteeldomein van Alden Biesen. Lopen in harnas is optioneel.

 

3. Voor het goede doel

Een rondje lopen geeft altijd voldoening, en des te meer als je intussen je steentje kan bijdragen aan een goed doel. Een loopje door de Plantentuin van Meise ten voordele van de berggorilla's in het Virungapark in Congo, wat rondjes op een Levensloop voor het onderzoek naar kanker of een potje ploggen en meteen wat zwerfvuil oprapen: het kan allemaal. 

Toch is onze persoonlijke favoriet zonder twijfel de Boterkoekenloop. Lopen en koffiekoeken eten, en er tegelijk voor zorgen dat iedereen kan sporten: de ideale combinatie.

 

4. Met een vleugje cultuur

Wie liever aan cultuur doet dan aan sport mag op zoek gaan naar een ander excuus, want in Antwerpen combineren ze vrolijk de twee. Een sportieve gids begeleidt je in looppas door de stad en houdt onderweg geregeld halt om te vertellen over de geschiedenis van Antwerpen.

 

5. Met hindernissen

Is gewoon lopen niet uitdagend genoeg? Dan word je vast niet uit je lood geslagen door een paar hindernissen onderweg. Tijdens deze obstacle run wordt immer niet alleen gelopen, maar ook geklommen, gekropen en eventueel gezwommen. Enkel voor de durvers! 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

De eerstkomende loopevents

vrijdag 26 april 2019

Meetshovenloop

Betekom (Begijnendijk), Meubelen Verhaegen

Sportactiviteit

zaterdag 27 april 2019

3de Pater Lieven Bierloop

Herzele, Sportpark De Steenoven

Sportactiviteit

zaterdag 27 april 2019

Trailberg 2019

Everberg (Kortenberg), Dorpsplein

Sportactiviteit

Van 27 april 2019 tot 28 april 2019

Levensloop Gent Blaarmeersen

Gent, Blaarmeersen

Sportactiviteit

zondag 28 april 2019

Opening 100 % Natuurloop Eksterheide - Kievitsheide

Rijkevorsel, Eksterheide

Sportactiviteit

zondag 28 april 2019

Loopwedstrijd Damme-Brugge-Damme (zondag, 28 april 2019)

Damme, grondgebied Damme

Sportactiviteit

maandag 29 april 2019

Lentetocht

Geetbets, Parochiezaal Hogen

Sportactiviteit

woensdag 1 mei 2019

Jeugdmeeting Puitenslagersfeesten

Beveren-Waas, Atletiekpiste beveren

Sportactiviteit

Van 21 april 2019 tot 1 mei 2019

Gegidste looptour door Antwerpen

Antwerpen 5 (Antwerpen), Frederik Van Eedenplein

Sportactiviteit

zaterdag 4 mei 2019

Loopwedstrijd van Gistel (10 en 5km)

Gistel, Vrije Schoolgemeenschap SIGO

Sportactiviteit

Bekijk alle activiteiten