Kind in Leuven

Leuven met kinderen: 5 tips voor een verrassende citytrip

In Leuven vind je overal verrassende speelplekjes, straffe verhalen - walvisskeletten ... Met deze tips plan je je dag (of weekend) vol met kindvriendelijke activiteiten.

3. Kunst voor speurneuzen

In Museum M hangen en staan honderden kunstwerken om van dichtbij te bekijken - en ruiken, want een zoektocht in het museum daagt je uit om je speurneus op te zetten. Speelse opdrachten nemen je mee door het museum en laten je de kunstwerken van top tot teen bestuderen - tot je een echte geurexpert bent. 

Het museum heeft bovendien een gezellige binnentuin, waar je je in de zomer kan uitleven met spelletjes en creatieve workshops. De pret is zelfs niet voorbij wanneer je het museum verlaat, want dan loop je zo de interactieve Museumspelstraat in. 

4. Een museum vol dieren

Museum M is het grootste en bekendste museum van Leuven, maar zeker niet het enige. Verstopt in een zijstraatje ligt het Museum voor Dierkunde. Je bekijkt er de zoölogische collectie van de KU Leuven, en daarin zitten onwaarschijnlijke dingen: een siamese tweelingbig op sterk water, een prehistorische vis, het skelet van een ratelslang ... en de grootste blikvanger, het reusachtige skelet van een walvis. Het is een klein museum propvol bijzonderheden, ideaal als tussendoortje voor je toekomstige professor. 

Reeks
Citytrips