UiT

Knooppuntfietsen met kinderen

Samen met Knooppunter gingen we op zoek naar de leukste fietstochten die je gemakkelijk met kinderen en kleinkinderen kan doen.

Wat is een fietsknooppunt?

Je kan Vlaanderen verkennen via duizenden kilometers schitterende fietswegen. Waar een of meer wegen elkaar kruisen, ligt een fietsknooppunt. Aan de hand van die knooppunten kan je makkelijk fietsroutes samenstellen. We tippen hieronder vijf uitgestippelde routes voor de hele familie.

 

1. Fietsen tussen de kastelen (West-Vlaanderen)

Het Brugse ommeland ligt bezaaid met tal van betoverende kastelen, waarvan de meeste zich bevinden in de kilometergrote Kasteelbossen, de grootste boscluster van de provincie West-Vlaanderen. Tijdens deze fietslus waan je je meteen in de wereld van ridders, prinsen en prinsessen. 

> Naar de route van 30 km

 

2. Door bos en hei in Limburg

In de harmonieuze Hasseltse rand vormen bos en hei het overheersende en tevens ideale fietslandschap. Op deze lus kom je langs het domein Bokrijk, de perfecte plaats om een vleugje geschiedenis op te snuiven. En hun openluchtspeeltuin is niet alleen gigantisch groot, hij is ook super leuk en gratis toegankelijk. (Opgelet: de speeltuin is voorlopig nog gesloten omwillen van corona-maatregelen.)

> Naar de route van 24 km

 

3. Fiets door de groene longen van ’t Stad (Antwerpen)

Antwerpen staat bekend om haar haven, diamanten en talrijke musea. Maar… wist je al dat je er fantastische fietstochten kan maken? Vanuit het centrum zet je koers naar enkele prachtige kasteelparken. Met trekpleisters als een kinderboerderij en een heus fort krijg je de kinderen vast en zeker op de fiets.

> Naar de route van 27 km

 

4. Trotseer de Hagelandse hoogtes (Vlaams-Brabant)

Tijdens deze fietstocht verken je letterlijk de hoogtepunten van het Hageland. Provinciedomein Halve Maan is de ideale plek om je uit te leven. Je vindt er kano’s, waterfietsen en trampolines. Of je neemt er gewoon een deugddoende duik in het enorme openluchtzwembad.

> Naar de route van 38 km

 

5. Pleisteren in en om Puyenbroek (Oost-Vlaanderen)

Een van de bekendste provinciale domeinen in Vlaanderen is ongetwijfeld Domein Puyenbroeck. Je kunt er zwemmen, wandelen en uiteraard ook fietsen. Vanuit het domein fiets je via lange dreven en waterwegen naar een oeroud landschap dat werkelijk een oasis van stilte vormt.  

> Naar de route van 20 km

 

Meer inspiratie