Ten Duinen

Kastelen voor kinderen in West-Vlaanderen

Ooit speelden jonkvrouwen en kasteelheren hier de hoofdrol, nu blijven alleen hun verhalen over: ontdek samen met je familie de verborgen schatten van West-Vlaamse kastelen. Loop op de hangbrug, ga tot de nok van het dak en schuif naar beneden via de wenteltrap.

 

1. Op avontuur met Arthur in Beauvoorde

Ridder Arthur, de laatste kasteelbewoner, neemt families mee op sleeptouw doorheen Kasteel Beauvoorde in Veurne. Gewapend met een kistje raken de kinderen spelenderwijs in de ban van deze excentrieke romanticus. Er wordt getekend, geluisterd, gezocht, gevonden, verkleed, gebouwd en… gekokkereld!

 

2. Molens en monniken in Ten Duinen

Ten Duinen was ooit een gigantische middeleeuwse constructie, vandaag zijn enkel de ruïnes van de abdij nog zichtbaar. Welke materialen en technieken gebruikten ze in de middeleeuwen? Graaf zelf voorwerpen op en kom te weten hoe een archeoloog te werk gaat.  

Met een speciale virtualrealitybril kan je bovendien zien hoe de abdij er in de vijftiende eeuw uitzag: volg het leven van een monnik uit de middeleeuwse abdij en leer het gotische schrift.

 

3. Wie volgt de troon op in het Kaasterkasteel?

Ooit, lang lang geleden, vluchtten een prins en prinses naar het Kasteel van Rumbeke om te schuilen voor de vijand. Het kasteel zelf kan je enkel in groep bezoeken, maar in het mooie kasteelpark vind je een leuke buitenspeeltuin - mét kantelen. 

 

Ontdek ook